(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Húszéves a győri Gondviselés Háza
Hírek
2015.11.16.

Húszéves a győri Gondviselés Háza

A városban és a régióban betöltött szerepének elismeréseként Győr város kitüntetésében részesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat húszéves fennállását ünneplő Gondviselés Háza. A jubileumi ünnepségen Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő adta át a kitüntetést az intézménynek.
 

Húszévnyi szolgálatot és annak gyümölcseit ünnepelte a győri Gondviselés Háza ősszel. A mozgáskorlátozott, értelmi fogyatékos, valamint halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatalok nappali ellátására létesített intézmény 1995-ben nyitotta meg kapuit a Győri Egyházmegyétől használatba kapott ingatlanban. A jubileumi rendezvényen az otthon vezetője, Németh Rita megköszönte az elmúlt évtizedekben kapott mindennemű támogatást, mely segítette a ház küldetését. Köszöntőjében Kara Ákos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára elismeréssel szólt arról a szolgálatról, melyet a máltai intézmény végez a térségben. Az államtitkár Győr országgyűlési képviselőjeként az önkormányzat elismerő oklevelét, valamint emlékérmet adott át az otthon vezetőségének.

  

Az intézmény elmúlt húsz évében számos munkatárs és önkéntes szolgálattevő vette ki a részét a fogyatékkal élők gondozásából. Munkájuk elismeréseként oklevelet és emlékérmet vehettek át az intézményvezetőtől, aki szintén kitüntetéssel köszönte meg a támogatók hozzájárulását az elmúlt két évtized szolgálatához.

  

Az ünnepségen bemutatták tánctudásukat a gondozóház fiataljai, valamint fellépett Lehoczkyné Idei Viola és Lehoczky Miklós versenytáncos, továbbá Dallos Boglárka és Kerényi Dániel duója. A napot sportvetélkedővel és kutyás bemutatóval zárta a győri intézmény, melynek történetéről fotókiállítás nyílt a Napközi Otthonban.

  

Közösen ünnepelt a Máltai Napközi Otthonnal és gondozottjaival számos, a térségben tevékenykedő szociális egyesület és intézmény képviselője. A régió intézményeiből és szociális központjaiból érkező csoportok a sportvetélkedőn mérték össze erejüket.  A húszéves jubileumhoz ezúttal is hozzájárultak a támogatók: a rendezvényen felszolgált szendvicsekhez használt kenyér a Ferenczy pékség adománya volt, míg az ásványvizet az MMSZ Nyugat-Dunántúli Regionális Központ raktárából kapták a szervezők.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Győr  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43