(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Határon túli magyarok ajándékai
Hírek
2014.12.17.

Határon túli magyarok ajándékai

Sokéves gyakorlatot követve indította útjára kisteherautóját advent harmadik vasárnapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, mely ezúttal is felvidéki, kárpátaljai és erdélyi települések gyermekeinek juttatta célba a Szent László Társulat és a Rákóczi Szövetség ajándékait.
 

Évek óta hagyomány, hogy karácsonyt megelőzően ajándékokat viszünk a határon túli magyaroknak - írta beszámolójában Adányi László programvezető. Ebben az évben az Egyetemi Katolikus Gimnázium volt a gyűjtés központja, itt gyűlt össze az édesség, játék és különféle tisztálkodási szer, amelyet a háborús helyzet miatt döntően a kárpátaljai magyar óvodák és iskolák kaptak meg.

Advent harmadik hétvégéjén indult útnak a Szeretetszolgálat kisteherautója az adományokkal. A Kárpátaljának szánt ajándékokat a ferences szerzeteseknek adtuk át, ők gondoskodnak a szétosztásról. A Felvidéken Berzétére vittünk csomagokat, ahol református gyermekotthon nyílik. Innen Romániába vezetett az utunk, ahol Gálospetriben 32 gyerek vette át boldogan az ajándékokat. Az akciót évek óta a Szent László Társulat és a Rákóczi Szövetség szervezi, a Szeretetszolgálat az adományok célba juttatását segíti.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43