(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ne legyenek nyomorban élő családok!
Hírek
2014.10.18.

Ne legyenek nyomorban élő családok!

A kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a szegénység elleni küzdelem világnapján. Czibere Károly a pécsi György-telepen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programjának egyik kiemelt helyszínén tartott sajtótájékoztatót.
 

Czibere Károly a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre.

Az államtitkár úgy vélte: a pécsi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a György-telepen immár hét éve folyó program jó példa arra, hogy el tud indulni a felemelkedés útján egy olyan közösség, amelyről talán már mindenki lemondott.
Kifejtette: a pécsi városrészben közösségfejlesztéssel, az ott élők bevonásával, együtt meghozott döntések révén igyekeznek érdekeltté tenni az embereket abban, hogy próbáljanak változtatni helyzetükön. Megjegyezte, hogy a György-telepen közösségi házat építettek újjá, árkokat, közterületeket tettek rendbe és képzéseket szerveztek.

Czibere Károly szólt arról is, hogy a kormányzatnak sikerült megállítania a gyermekszegénységet: az Eurostat honlapja szerint az elmúlt három évben 415 ezerről mintegy 400 ezerre csökkent a szegénységben élő gyermekek száma Magyarországon. Közölte: a kormány folytatja az ez irányban végzett munkát, és a szociális ellátások, családtámogatások, szolgáltatások összehangolását tervezi a rászoruló családok segítése érdekében.

Kitért arra, hogy a kormány tárgyal a felzárkózási stratégia "frissítéséről", illetve a korai iskolaelhagyás elleni stratégiáról.

Az ENSZ közgyűlése október 17-ét 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43