(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Elhunyt a temesvári máltai szervezet vezetője
Hírek
2014.06.03.

Elhunyt a temesvári máltai szervezet vezetője

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának temesvári testvérszervezetének vezetője, a makóiak nagy barátja, dr. Bárányi Ildikó elhunyt. A makói Máltaiak ez úton kívánnak részvétet a családnak és a Romániai Máltai Segélyszervezetnek.
 

Dr. Bárányi Ildikó a Máltai Segélyszolgálat temesvári fiókszervezetének alapítója, elnöke, a bánsági magyar közélet kiemelkedő alakja volt, 77 évesen hunyt el.

Bárányi Ildikó 1937. június 8-án született Csíkcsicsón. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi szakán szerzett diplomát 1960-ban. Férjével, Bárányi Ferenc orvos-íróval, korábbi romániai egészségügyi miniszterrel jelentős szerepet vállalt a bánsági, temesvári magyar közélet szervezésében.

1991-ben létrehozta a Máltai Segélyszervezet temesvári fiókszervezetét, amelynek azóta is önkéntes vezetője volt. A szervezet jelentős szerepet vállalt az idősek gondozásában, a beteggondozásban, és szociális konyhát is működtet Temesváron.

Bárányi Ildikó több regény és ismeretterjesztő orvosi könyv szerzője. Rendszeresen közölt szépirodalmi alkotásokat és orvosi szakcikkeket az erdélyi magyar sajtóban. Tagja volt a Romániai Írószövetségnek, a Magyar Orvosírók Szövetségének, a Magyar Egészségügyi Társaságnak, és bánsági regionális megbízottja volt a Segítő Jobb Egészségügyi Humanitárius Alapítványnak.

Szociális és írói munkásságát az évek során számos kitüntetéssel ismerték el.
Bárányi Ildikó rövid lefolyású súlyos betegség után Budapesten hunyt el május 31-én. Temetéséről a család később intézkedik.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43