(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Palánták adományba
Hírek
2016.05.11.

Palánták adományba

Konyhanövény palántákat adományozott a Máltai Szeretetszolgálat makói szervezetének közreműködésével Magyarcsanád településnek a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola – számolt be az eseményről a makohirado.hu. A településen egyre inkább elismerik a Szeretetszolgálat tevékenységét, ezt mutatja, hogy az önkormányzat Makó Város Emlékérme kitüntetésben részesítette Kómárné dr. Nagyfalusi Mária család- és üzemorvost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportvezetőjét.
 

Nem először működött együtt a magyarcsanádi önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Többször is ajánlottak fel ruhaneműket és tartós élelmiszert a rászoruló családoknak. Most azonban egy teljesen más ügy mellé állt a szervezet.

- A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola felajánlott különféle zöld palántákat. Úgy gondoltuk, hogy továbbítjuk a magyarcsanádi önkormányzat részére, így azokat közmunkaprogramban tudják majd felhasználni - mondta el Kómár Mátyás, a Szeretetszolgálat képviselője.

A palánták a nemrégiben elkészült fóliasátorban kapnak helyet. Farkas Jánostól, a község polgármesterétől megtudtuk, hogy a vízellátás most oldódott meg, így idén már olyan növényeket ültethetnek oda, amelyeket a község konyhájában felhasználhatnak.

- A magyarcsanádi főzőkonyha jelenleg a helyi és az apátfalvi óvodának főz, illetve a szociális étkeztetésben résztvevőket lát el. Emellett a magyarcsanádiaknak is tudunk biztosítani ételt. Közel 300 adag ételt készítenek el naponta - tudtuk meg a polgármestertől.

Andruskóné Molnár Ibolya, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola gyakorlati szakoktatója elmondta, kétféle paradicsomot és paprikát, fejes-, és kelkáposztát és zellert is vittek Magyarcsanádra. Az intézmény tankertjében termelt palántákat a diákok ültették és gondozták - írta a makohirado.hu

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Makó  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43