(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Szűrővizsgálatot végzett Budapesten az orvoscsoport
Hírek
2013.10.04.

Szűrővizsgálatot végzett Budapesten az orvoscsoport

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nemzetközi Missziós Orvoscsoportja először tartott szűrővizsgálatot Budapesten. A IX. kerületi Haller utcában lezajlott egésznapos szűrésen elsősorban a ferencvárosi „Dzsumbuj” lakóit, gyermekeket és felnőtteket vizsgáltak a két sátorban felállított eszközökkel és berendezésekkel.
 
További képekért
klikk
(10 kép)

 

A szűrővizsgálat a Hír24 híradójában

Az orvoscsoport évek óta végez szűrővizsgálatokat Magyarország és a Kárpát-medence legszegényebb településein – legutóbb Csángóföldön jártak. A Budapesten végzett szűrésre a ferencvárosi önkormányzattól érkezett felkérés. A vizsgálatok célja a ferencváros egyik legszegényebb negyedében, a Dzsumbujban lakók egészségügyi szűrése volt, akik – mint azt Dr. Szalai László, az orvoscsoport vezetője elmondta – nem jutnak el orvoshoz, mert a Dzsumbujban nem működik megfelelően az egészségügyi ellátás, így a Szeretetszolgálat szűrővizsgálata hiánypótló.

Hat önkéntes orvos vizsgálta szűrésre jelentkezőket, a vizsgálatok két sátorban folytak, az egyikben látásvizsgálatokat végeztek, a másikban pedig gyerekgyógyászati, sebészeti bőrgyógyászati és általános szűrővizsgálatokat. Sokan vették igénybe az orvoscsoport egészségügyi szolgáltatását, az egyik óvodából pl. népes gyerekcsapat érkezett az óvónénik kíséretében.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43