(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Megnyílt a szegedi máltai sportpark
Hírek
2013.08.20.

Megnyílt a szegedi máltai sportpark

Augusztus 24-én hivatalosan is megnyitott a szegedi máltai játszótér szomszédságában a pályázati forrásból létesített rekreációs és sportpark.
 
További képekért
klikk
(3 kép)

40 millió forintba került a létesítmény,ebből tízszázalékos önrészt finanszírozott a Máltai Szeretetszolgálat, a többi pályázaton nyertük - mondta Győri-Dani az átadó ünnepséget követően a média képviselőinek. A helyszínen korábban egy aszfaltos sportpálya volt. A terület rendbetétele három hónapot vett igénybe a bontástól számítva. A gumi burkolatú zárt sportpályán kosarazni, kézilabdázni és focizni is lehet. A téren pingpong asztalokat és szabadtéri fitneszgépeket is felállítottak, az egészet pedig salakos futópálya veszi körbe. A sportpálya ugyanolyan nyitvatartással működik majd, mint a játszótér, a többi eszközt azonban bármikor lehet használni. A sportpark létrehozásával a Máltai Szeretetszolgálat célja, hogy az idősebbeknek is hasznos elfoglaltságot tudjon kínálni. A gépeket korosztálytól függetlenül bárki használhatja, az önkéntesek által a jövőben itt szervezett sportprogramokkal pedig azokhoz a fiatalokhoz szólnak, akik kinőttek már a hintázásból és fogékonyak a csapatsportokra.

A szomszédban működő máltai játszótér ugyanezen a napon ünnepelte tizenkettedik születésnapját, amelyre rengeteg gyerek és szülő jött el, de nemcsak a játszótéren, hanem az újonnan nyílt sportparkban is egymást érték a változatos programok. 

Az ünnepélyes átadáson dr. Solymos László alpolgármester, Nagy Péter súlyemelő olimpikon, valamint Kretovics László, a rókusi templom plébánosa is részt vett. Az alpolgármester kiemelte, már több mint tíz éve ápol szoros együttműködést Szeged városa a Máltai Szeretetszolgálattal, közösségi sportos beruházásait pedig már másodjára támogatja. "Jók a tapasztalatalok, azt látják, hogy a Retek utca elején lévő játszótér és játszóház hasznos időtöltést kínál a gyerekeknek. Ezt bővítette most, európai uniós segítséggel a Szeretetszolgálat, amelyhez a város a sportlétesítményhez szükséges területet biztosította. Bízunk benne, hogy ez az összesen 2 ezer négyzetméteres terület jól bekapcsolódik majd a város életébe és hasznos elfoglaltságot kínál az itt élőknek"

Az olimpikon Nagy Péter azt mondta, őt lenyűgözte a különleges és modern tér, ahol a gyerekek mellett akár a szülők is megmozgathatják magukat. Sérülésmentes kikapcsolódást kívánt minden sportszeretőnek.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43