(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A Legnagyobb Kincs
Hírek
2013.03.01.

A Legnagyobb Kincs

A Hevesi kistérségben egészségfejlesztési programot indított el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.A teljes egészében EU támogatásból megvalósuló projekt a kistérség 16 településén nyújt ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat. A program megnyitóján különböző prevenciós és felvilágosító programokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket Boconádon.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

Felmérések bizonyítják, hogy a hátrányos helyzetű településeken a lakosság várható átlagéletkora tíz évvel rövidebb, mint az átlagnépességé. A mélyszegénységben élő családoknál több mint tízszeres gyakorisággal fordulnak elő szívbetegségek, sokkal gyakoribb a csontritkulás, a vakság és az átlagnál magasabb a csecsemőhalandóság. Az eltérő szocializációs körülményeket az egészségügyi rendszer sem tudja mindig kezelni: a Hevesi kistérségben kórház sincs.
Az egymást erősítő társadalmi hátrányok, az összekötő társadalmi tőke hiánya, amely kifejeződik a foglalkoztatottság, a munkahelyek hiányában vagy az alacsony iskolázottságban, fokozottan sújtják a Hevesi kistérséget.
A kétéves program elsődleges célja a krónikus betegségek megelőzése: a dohányzás, az alkohol fogyasztás és az egészségtelen táplálkozási szokások csökkentése.
A programban részt vevő 16 településen többi között megelőző és felvilágosító programok indulnak, az egész településre kiterjedő ingyenes egészségügyi prevenciós napokat szerveznek a szakemberek, a fiataloknak állatasszisztált terápiákat és nyári táborokat rendeznek.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43