(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Labdarúgótornát rendezett a Szeretetszolgálat
Hírek
2013.09.10.

Labdarúgótornát rendezett a Szeretetszolgálat

Labdarúgótornát rendezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Hevesi Kistérségben. A háromfordulós, felmenő rendszerű torna lebonyolítását a „Legnagyobb kincs – Egészségfejlesztési program a Hevesi Kistérségben” TÁMOP-6.1.2./LHH/11-A-2012.0020 számú program tette lehetővé. Tizenegy település csapata küzdött a kupáért, a sporteseményen mintegy kétszáz sportoló vett részt, akik közül a legfiatalabb 15 esztendős, míg a legidősebb 46 éves volt.
 
További képekért
klikk
(7 kép)

A rendezvénysorozat nagyon jól sikerült, hírét vették a kistérségben is, hiszen akik e nyárvégi tornán nem vettek részt, már most jelezték: a következő megméretést nem hagyják ki, úgyhogy tavasszal mind a 16 település részvételére számíthatnak a szervezők.

Az első csoportmérkőzésen a Tarna-menti falvak – Boconád, Erdőtelek, Erk, Tarnabod, Tarnaméra, Tarnaörs, Tarnazsadány és Zaránk – közül hat fogadta el a meghívást a július 31.-i tarnamérai viadalra. A körmérkőzéseket követően Erk, Tarnaméra és Tarnazsadány focistái jutottak tovább a döntőbe.

Egy héttel később – augusztus 7.-én – Átány adott otthont a Tisza-menti selejtezőnek. Erre az összecsapásra ugyancsak nyolcan kaptak meghívást – Átány, Hevesvezekény, Kisköre, Kömlő, Pély, Tarnaszentmiklós, Tenk valamint Tiszanána –, mely községek közül öten vállalkoztak a megmérettetésre. Ebből a csoportból Átány, Hevesvezekény és Kömlő nyert részvételi jogot a végső megméretésre.

Augusztus 25.-én reggel – a korábbi csoportmérkőzésekhez hasonlóan – különjáratú buszokkal érkeztek a sportolók Hevesvezekényre, ahol szendvics és ásványvíz fogadta a résztvevőket, majd a megnyitót követően két pályán, kétszer tízperces játékidővel megkezdődtek a körmérkőzések, amelyeket hivatásos labdarúgó bírák vezettek. A folyadék és szénhidrát pótlásáról folyamatosan gondoskodtak a szervezők, így a helyben készített szendvicsek mellett, ásványvíz, gyümölcs és müzliszelet biztosította a sportolók kalória-kiegészítését.

Végül a döntőben harmadik helyen Kömlő csapata végzett, míg az ezüstérmet Tarnazsadány focistái vehették át. Az első helyezésért járó aranymedált, valamint a győztes trófeát a házigazda Hevesvezekény labdarúgói nyerték el. A díjakat Fenyves László polgármester adta át a helybéli versenyzőknek. A Torna Gólkirálya, valamint a Torna Legjobb Kapusa cím is a győztes csapat játékosai érdemelték ki.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43