(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A Máltai Szeretetszolgálat Szent István ünnepén
Hírek
2012.08.20.

A Máltai Szeretetszolgálat Szent István ünnepén

Idén is a Máltai Szeretetszolgálat több száz dolgozó és önkéntes jött el a Szent István napi ünnepség részeként tartott szentmisére és ünnepi körmenetre. A menethez második alkalommal csatlakoztak a tarnabodi máltai iskola diákjai is.
 
További képekért
klikk
(5 kép)

Az evangéliumot a kor nyelvén kell hirdetni, annak üzenete azonban örökérvényű, változatlan - mondta Jakubinyi György gyulafehérvári érsek szentbeszédében az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepi szentmisén - írta helyszíni tudósításában az MTI. A Szent István-bazilika előtt zsúfolásig megtelt téren tartott szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt, vele koncelebrált Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Jakubinyi György, valamint Augustine Ukwuoma nigériai püspök, továbbá a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai.
A szentmisén részt vett III. Theophilos jeruzsálemi pátriárka, Hilarion ortodox püspök és Arsenios Kardamakis, Ausztria görög ortodox metropolitája, Magyarország és Közép-Európa exarchája is.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43