(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Önkéntesként Európában
Hírek
2012.05.07.

Önkéntesként Európában

A civil aktivistákat küldő szervezetek tanácskoztak Drezdában

Az Initiative Christen für Europa (ICE) hálózatához tartozó önkénteseket küldő és fogadó civil szervezetek 2012. május 2-5. között Drezdában tartották éves pedagógiai programegyeztető megbeszélésüket. Az egyesületként Németországban bejegyzett ICE 1991 óta működik, tagjai közé tartozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is. Adányi László programvezető beszámolója.
 

Az ICE hálózatában egy éves önkéntes szociális szolgálatot vállalnak fiatalok, amelyet egy másik országban lévő időseket, fogyatékkal élőket, gyermekeket, fiatalokat gondozó intézményben töltenek el. Tapasztalatokat gyűjtenek, használható nyelvtudásra tesznek szert és baráti kapcsolatokat építenek az önkéntes évük során. Az önkéntesek toborzásával, felkészítésével és az őket fogadó intézményekkel kapcsolatos aktuális kérdéseket egyeztették a találkozó résztvevői, akik kilenc országból érkeztek (Magyarország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Oroszország, Románia, Togó, Ukrajna).

A találkozóra megjelentetett éves jelentés szerint 105 fiatal vállalt a 2011/2012-es idényben az ICE keretében önkéntes szolgálatot, közülük 16 magyar Németországban, további hat pedig Franciaországban tevékenykedik. A Máltai Szeretetszolgálat 9 német, egy francia és egy erdélyi önkéntest fogadott, akik Budapesten, Győrött, Fertődön, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Keszthelyen, Miskolcon és Nagykanizsán saját és velünk együttműködő intézményekben tevékenykednek.

Az önkéntes szolgálatra pályázat útján lehet jelentkezni, a felhívást minden esetben itt, a honlapon tesszük közzé. Az érdeklődő 18-29 éves fiataloknak javasoljuk csatlakozzanak hozzánk facebook oldalunkon.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43