(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ezrek jelentkeznek az adósságkezelő programra
Hírek
2012.04.10.

Ezrek jelentkeznek az adósságkezelő programra

Óriási érdeklődés kíséri a Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös adósságkezelő programját, már az első hetekben jelentkezett az előzetesen várt pályázók csaknem fele. Nem egészen két hónap alatt majd ötezer pályázó töltötte le a szükséges űrlapot a "Hálózat a közösségért" program honlapjáról, és több mint háromezren be is nyújtották pályázatukat. A szolgáltató 100 millió forinttal segíti a területén élő hátralékos fogyasztókat, a támogatást a Máltai Szeretetszolgálat folyósítja.
 

Az áramszolgáltató és a segélyszervezet közös programja februárban indult, és a tervek szerint szeptemberben zárul. Az előzetes várakozások szerint a program lebonyolítói tízezer pályázatra számítottak, ehhez képes már az első hetekben négyezer-nyolcszáz alkalommal töltötték le a pályázati űrlapot, ami azt jelenti, hogy óriási érdeklődés mutatkozik az adósságkezelő program nyújtotta lehetőségekre.

A programban olyan – az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén élő – családok vehetnek részt, amelyek korábban hátralékot halmoztak fel, és az áramszolgáltató már kikapcsolta a szolgáltatásból, vagy kikapcsolási értesítőt kaptak. A támogatás olyanokon is segíthet, akik még rendszeresen fizetik számlájukat, de szociális helyzetük miatt védendő fogyasztónak tekinthetők. A felhalmozott hátralékok rendezéséhez a fogyasztóknak legalább 50% saját erővel kell rendelkezniük, a fennmaradó tartozás összegére nyújthatják be pályázatukat a Máltai Szeretetszolgálathoz.

De nemcsak a hátralékos fogyasztók kérhetnek segítséget, a támogatási program kiemelt figyelmet fordít  kikapcsolások megelőzésére is, így a számlájukat pontosan fizető, ám nehéz körülmények között élő családok is jelentkezhetnek.

A pályázatok elbírálása során a Szeretetszolgálat a jelentkezők lakóhelye szerinti szociális szervezetektől is adatot kér, hogy valóban a leginkább rászorulók élhessenek a lehetőséggel.

Tovább a "Hálózat a közösségért" program oldalára!

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43