(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A köztársasági elnök vendége volt Kozma Imre atya
Hírek
2012.01.26.

A köztársasági elnök vendége volt Kozma Imre atya

Miután országjáró körútja Heves megyei állomásán többek között a tarnabodi Máltai Általános Iskolával is megismerkedett, Schmitt Pál köztársasági elnök konzultációra hívta a Sándor Palotába Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét. Az elnöki hivatal honlapjának beszámolója.
 

Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke konzultációra hívta a Sándor-palotába Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét.

A beszélgetésre azért került sor, mert az államfő a múlt heti Heves megyei látogatása során találkozott Milbákné Veres Erikával, a tarnabodi általános iskola igazgatónőjével. Tarnabod az egyik olyan település a megyében, ahol a szeretetszolgálat példaértékű munkát végez.

A szeretetszolgálat vezetője beszélt arról a misszióról, melyet 1989 óta Magyarországon és a környező országokban végeznek, kiemelte azoknak az önkénteseknek szerepét, akik önzetlenül, szeretetből segítenek a rászorulóknak.

A beszélgetésen szóba került a hajléktalanok helyzete és az elesettek sorsának javítási lehetősége, de megemlékeztek azokról az emberekről is, akik a rendszerváltás idején Erdélyben, Felvidéken és Délvidéken végeztek áldozatos munkát.

Schmitt Pál a találkozó végén az Alaptörvény díszes kiadását ajándékozta az atyának, valamint köszönetét és elismerését fejezte ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat áldozatos tevékenységéért.

(keh.hu)

Korábban:

Az államfő a tarnabodi példáról

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43