(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Székelyföldön zárta jubileumi miséit Kozma Imre atya
Hírek
2013.11.13.

Székelyföldön zárta jubileumi miséit Kozma Imre atya

Nyárádmagyaróson, Székelyföldi egy parányi római katolikus gyülekezetében tartott aranymisével zárta pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját ünneplő jubileumi évét november 10-én Kozma Imre atya,a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője. A település Szent Imréről elnevezett temploma Kozma Imre atya segítségével épült fel.
 

A nyárádmagyarósi római katolikus gyülekezet Kozma Imre atya segítségével építette fel két évvel ezelőtt a Szent Imréről elnevezett kicsi templomát. Kozma Imre prédikációjában felidézte, a 2005-ös Nyikó-menti árvíz károsultjainak a megsegítésén dolgozott, amikor eladó lovat keresett, és Nyárádmagyarósra irányították. Hozzátette: az itt élő embereket a szívébe zárta.
A magyar közmédiának adott interjúban a mise után elmondta, úgy látta, hogy a Nyárád-mente Székelyföld leginkább segítségre szoruló vidéke. Megemlítette, a nyárádmagyarósi templomot részben a nemrég elhunyt édesanyja örökségéből építették fel.
Szent Imrét, a templom védőszentjét azért tartotta példaképnek, mert "a mindannyiunkban levő vaddal vette fel a harcot, és legyőzte az önös emberi természetet". Úgy vélte, a harcos Szent Imre lehet a magyarok példaképe, mert a Kárpát-medencében a magyarsággal szemben is nagyobb erők állnak, itt is egyenlőtlen erők küzdelme zajlik. "Ha az ember következetes, és meg nem alkuszik, sikerül neki" - fogalmazta meg Szent Imre történetének a máig érvényes tanulságát.
A székelyek nagy menetelését is megemlítve kijelentette: a székelyeknek az élni akarás erejét kell felmutatniuk. "Egymást kell erősítenünk, mert senki más nem fog bennünket erősíteni az összetartozásban" - jelentette ki Kozma Imre atya, aki saját székely gyökereiről is említést tett.
A nyárádmagyarósi közösség arra kérte az atyát, hogy tartsa majd a gyémántmiséjét is a Szent Imre templomban.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43