(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Nyári tábor Komáromban
Hírek
2011.07.08.

Nyári tábor Komáromban

Harminc komáromi gyermek tölthetett egy hetet a Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja által szervezett nyári táborban. Elsősorban olyan gyermekek érkeztek, akiknek egyébként nem mennének nyaralni.
 
További képekért
klikk
(17 kép)

Június utolsó hetében kilencedik alkalommal szervezte meg bejáró jellegű napközis táborát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja. A városban sajnos sok gyermeknek élményt adó nyári elfoglaltságok nélkül telik az iskolai szünet, számos család nem képes vakációvá tenni a nyarat.

A komáromi családsegítő szolgálat és az önkormányzat gyermeknevelési ügyekkel foglalkozó munkatársainak javaslata, valamint a máltai csoport ismeretei alapján 30 általános iskolába járó gyermeket hívtak meg a táborba, Azért ennyit, mert a városi Gondviselés Házában ennyinek lehetett megfelelő körülményeket teremteni a napi háromszori étkezéshez és a különféle szabadidős tevékenységekhez.

A tábor programját a támogató szolgálat és a foglalkoztató munkatársai állították össze, minden napnak volt egy-két kiemelkedő eseménye, így kutyabemutató, dramatikus játék a gyermekkönyvtárban, rendőrnők tájékoztatója a fiatalokat érintő ügyekről, strandolás, tűzoltók habpartija, énekes-zenés előadás. Mindenki kipróbálhatta ügyességét a kézműves foglalkozásokon gyöngyfűzésben, makramézásban, kavicsfestésben, szalvétatechnikában, levegővel működő autó „gyártásában”, szalvétavirágok, tiara készítésében.

A szervezők természetesen gondoltak a gyerekek mozgásigényére is, a labdajátékok mellett népszerű volt a sárkányeregetés, az ugrálóiskolázás, a csocsózás, a pingpongozás, a kosárra dobás, a néptánc lépéseinek gyakorlása, a futóverseny, de sokan választották a sakkozást és a társasjátékozást is. A reggelit követően minden nap hitoktatók tartottak foglalkozást, ezek központi témája idén a szeretet volt.

A táborban a felügyeletet máltai önkéntesek és támogatók látták el, naponta 8-10 ember tevékenykedett azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. A napi háromszori étkezést, a jutalmakat és a versenyek díjait komáromi emberek, vállalkozók pénzbeli és természetbeli adományai biztosították, de a tábort támogatta  Komárom Város Önkormányzata is, a résztvevőket pedig meglátogatta dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft- Horváth Loránd alpolgármester és Hamrák Zsófia képviselő is.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43