(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Hagyományőrző farsangi Kölyökklub Makón
Hírek
2016.02.09.

Hagyományőrző farsangi Kölyökklub Makón

Busómaszkok, álarcok és farsangi szemüvegek készültek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának farsangi Kölyökklubjában. A kézműves délelőttön a gyerekek festettek, ragasztottak, a hagyományokkal ismerkedtek, hogy a legélethűbb busó álarcot készíthessék el, mialatt a konyhában közel száz szalagos fánkot sütöttek ki a József Attila Múzeum önkéntesei.
 

A Szeretetszolgálat és a József Attila Múzeum közös farsangi programján igazi hagyomány-idéző farsangi kézműves foglalkozás várta a múzeumba látogató családokat. A rendezvényen a szakemberek mellett számos máltai, múzeumi és diák-önkéntes vett részt segítőként. Az álarcok készítését Sánta Józsefné Zsuzsa, a Szeretetszolgálat munkatársa, valamint Cs. Tóth Gabriella múzeumpedagógus irányította. Több lehetőség közül választhattak a gyerekek: aki ijesztgetni akart, készíthetett busó álarcot, aki viszont a mókás farsangi maszkokat kedveli, a másik asztalnál varrhatott színes szemüvegeket filcből vagy éppen papírból.

A farsang hagyományaihoz hűen nem maradhatott el a fánksütés sem. A múzeum önkéntes munkatársa, a kiszombori Kelemenné Goldis Julianna gyúrta, szaggatta és sütötte a farsangi finomságot.

A délelőtt során a gyerekek sorszámot kaptak, amelyek közül a program végén húzták ki a győztest, aki a múzeum felajánlásából elutazhatott a mohácsi busójárásra szülője kíséretében.

A szerencse Horváth Bencének kedvezett, aki testvérével és édesapjával vett részt a kézműves foglalkozáson. A busó maszkot készítő fiúnak a nyereményt Badicsné Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgató adta át.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43