(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Máltai majális Devecserben
Hírek
2011.04.26.

Máltai majális Devecserben

Az iszapkárosultaknak ad koncertet a Piramis és Caramel

Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik az iszapkárosult családok május elsejei kikapcsolódásáról, a karitatív szervezet egésznapos majálist szervez Devecserben. A programok sorát a helyi fúvószenekar koncertje nyitja délelőtt tíz órakor, és a régi tagokkal összeálló Piramis együttes fellépése zárja este fél kilenckor. Valamennyi előadó lemondott a tiszteletdíjáról, fellépésével támogatja az iszapkárosult családok újrakezdését.
 

A helyi fúvószenekar  és a Piramis koncertje között somlóvásárhelyi és devecseri csoportok adnak műsort, de fellép Molnár Ferenc Caramel, Éles István humorista, a Bon Jovi Tribute és számos ismert előadóművész is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat április közepén indította közösségi kulturális rendezvénysorozatát Devecserben. Adányi László, a Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi programvezetője szerint különösen fontos, hogy a károsult családoknak legyen alkalmuk kilépni a katasztrófa árnyékából, időről időre kiszabaduljanak a kártalanítással és az újjáépítéssel kapcsolatos ügyekből, megfeledkezzenek a rájuk nehezedő terhekről. A rendezvények ily módon szorosan illeszkednek az újrakezdést és a rehabilitációt segítő eddigi programokhoz. A majálist követően május 22-én a Dumaszínház fellépésével folytatódnak a máltai közösségi esték Devecserben. Ezekre az alkalmakra az újjáépítés, a kártalanítás és az ügyintézés elhúzódása miatt is egyre nagyobb szükség van.

Tavaly október 4-én a vörösiszap áradat során Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen összesen 350 család veszítettet el otthonát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kezdetektől hatékony segítséget nyújt a károsultaknak, több mint száz család jelenleg is a karitatív szervezet által bérelt lakásokban él. A Szeretetszolgálat – miként az árvíz után Felsőzsolcán is tette – mindaddig segíti a károsultakat, amíg az érintetteknek szüksége van a támogatásra.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43