(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Az orvoscsoport a Györgytelepen
Hírek
2011.04.17.

Az orvoscsoport a Györgytelepen

Hetven gyermeket és felnőttet vizsgált meg a pécsi György-telepen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvoscsoportja. A György-telep Pécs különálló része, ahová az ott lakókon kívül nem jár senki. A telepen évek óta zajlik a Szeretetszolgálat Jelenlét programja, amely ezúttal egészségügyi szűrést jelentett az orvosi sátorig merészkedőknek.
 
További képekért
klikk
(7 kép)

Szokatlan terepen, a meredek hegyoldalban épített egykori bányászkolónia keskeny házai között egy talpalatnyi helyen állítottuSk fel a pneumatikus kórházi sátrat – írta honlapunknak küldött beszámolójában Szalai László, az orvoscsoport vezetője. Még egy kis kubikolásra is szükség volt ahhoz, hogy az alkalmi rendelőként szolgáló sátor elkészülhessen. Nem mellékesen ez volt az első alkalom, hogy az önkéntes orvoscsoport saját tulajdonú kórházi sátrával települt ki valahová, a korábbi esetekben egy másik szervezettel közösen használt, kölcsönkapott eszközzel érkeztek. Ezúttal a Szeretetszolgálat telepi irodáját is alkalmi vizsgálónak rendezték be, a betegirányítást és az adminisztrációt pedig pécsi egyetemisták végezték.

A máltai orvosok évek óta járják azokat a településeket és cigánytelepeket, ahol a Szeretetszolgálat programjai zajlanak. A rendelőbe ritkán járó, a betegségeikkel és a romló egészségükkel inkább megbékélő emberek látletele nem egyszer riasztó képet mutat. Szalai László rögtönzött helyzetértékelése szerint a pécsi György-telepen élőkről nyert első orvosi benyomás éppolyan elszomorító, mint a többi telepen volt. A vizsgálatok eredményeit egyébként elektronikusan feldolgozzák, és elérhetővé teszik a városi ellátórendszer számára is.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43