(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Gyermeknap a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal
Hírek
2016.05.27.

Gyermeknap a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal

Több mint hétezer gyermek számára teszi emlékezetessé a nemzetközi gyermeknapot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat meghatározása szerint a játék nem más, mint a gyermek felhőtlen örömhöz való jogának megjelenése, a gondtalanság kifejezése, mely minden gyermeknek jár. Az ország több mint száz településén rászoruló gyermekek ezrei számára adja meg a lehetőséget a játékra, kikapcsolódásra a karitatív szervezet nap mint nap.

A Szeretetszolgálat mozgó játszóterei a következő hetekben huszonkét település gyermeknapi rendezvényén szolgálják a legkisebbek fejlesztő kikapcsolódását. A játékokkal felszerelt mikrobuszok általában kétfős személyzettel, szakképzett pedagógusokkal a hétköznapokon az ország legszegényebb településeit látogatják, ahol a gyerekeknek sok esetben szinte semmilyen játékkal kapcsolatos tapasztalatuk nincs. Ezt a hiányt kívánja enyhíteni a mozgó játszótér, melynek felállítása, illetve szétszerelése negyedórát vesz igénybe. A kicsik körében a felfújható ugrálóvár a legnépszerűbb, de a nagyobbak számára is vannak fejlesztő játékok. A járművel érkező pedagógusok egyszerű játékok készítésére tanítják az érdeklődőket és közösségformáló programokba vonják be őket.

A mobil játszóbuszok mellett a Máltai Játszóterek is számos tartalmas programmal készülnek a gyermeknapra. A budapesti játszóterek egész napos családi nappal ünnepelték a gyerekeket a Decathlon Görzenál Sport és Szabadidőparkban, melyen több mint nyolcszázan vettek részt, elsősorban olyan gyermekek és családjaik, akik a mindennapokban a fővárosi máltai játszóterek rendszeres látogatói. A vidéki játszótereken és játszóházakban kézműves foglalkozásokkal, ügyességi versenyekkel, valamint a helyi igényeknek és szokásoknak megfelelő programokkal készülnek a szakemberek a gyermeknapra.

A Máltai Szeretetszolgálat családokat segítő otthonaiban is különös hangsúlyt fektetnek a gyermekek fejlesztésére. A fővárosi Szatmár utcai Családok Átmeneti Otthonában, ahol átlagosan 80 gyermekről és családjaikról gondoskodnak, az év kiemelt családi eseménye a gyermeknap. Az intézmény mellett található játszótérrel közösen egész napos programmal készülnek, melynek érdekessége a mentős-rendőr és tűzoltó bemutató, mely során a gyerekek megismerhetik a rendfenntartók munkáját, eszközeit. Az év további részében is rendszeres foglalkozások és programok szolgálják a gyerekek hasznos időtöltését: kézműves és zenés játékok, ökumenikus biblia klub és bokszedzés is várja őket.

Mesterfodrászra bízhatják a gyermekeik frizuráját a tarnabodi szülők az idei gyermeknapon, aki adományként ajánlotta fel munkáját az iskolának. A Heves megyei kistelepülés máltai fenntartású oktatási intézményeiben a gyereknap egyben a tanévet lezáró alkalom is, amelyen csaknem 250 gyerek vesz részt, köztük azok, akik a Biztos Kezdet Gyerekházba, valamint a máltai óvodába járnak. Az ügyességi és szellemi vetélkedők mellett lesz Tavaszváró focikupa, továbbá fellépnek a díjnyertes tarnabodi táncos gyerekek és a Szimfónia Programban zenélő iskolások.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermeknapi programjainak szervezésében és lebonyolításában az intézmények mellett számos önkéntes vesz részt.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43