(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Új vezető a Dél-alföldi Régió élén
Hírek
2016.04.10.

Új vezető a Dél-alföldi Régió élén

Dr. Jeney Gábort, a Kecskeméti Főplébánia plébánosát választották régióvezetőnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának küldöttgyűlésén.
 

A tisztújító regionális küldöttgyűlésről beszámoló Kecskeméti TV tudósítása szerint az eltelt négy év egy olyan ciklust zár, amelyben jelentősen kiszélesedett a máltai szeretetszolgálat tevékenysége. Most is egy fontos négy éves időszak előtt állnak, hiszen tisztségviselőket is választanak – hangzott el a szervezet küldöttgyűlésén, amelyet Rigóné Kiss Éva vezetett le.

Országszerte a hét régióban a hajléktalan ellátás a fő profil, de egyéb más programokban is részt vállalnak a máltai munkatársak és az önkéntesek. Fontos a foglalkoztatás és a nyomorban élők támogatása.

A Dél-alföldi Régió munkájáról, különös tekintettel a kecskemétiről nagy megelégedéssel nyilatkozott az ügyvezető alelnök.

„A kecskeméti tevékenységek a leghangsúlyosabbak ebben a régióban. Az intézmények számában és a csapatnak az erősségében, az önkéntességben, de a hivatásban és a szakértelemben is. Mi maximálisan elégedettek vagyunk” – fogalmazott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

A rendezvényen a Dél-Alföldi Régió vezetőjének megválasztására is sor került. A jelölt dr. Jeney Gábor, a Kecskeméti Főplébánia plébánosa volt. Egyhangú döntés született: Gábor atya lett az új régióvezető. „Úgy gondolom, hogy tovább kell haladni ezen az úton, amelyen a régióközpont, a kecskeméti csoport halad. Szeretnénk bővíteni az ellátási területeket, és a meglévőket fenntartani. Nagyon fontos lesz majd a csoport lelki megerősítése” – mondta Jeney Gábor, majd kiemelte: a régiós intézmények, központok közötti egység megerősítése is kiemelt feladat lesz a közeljövőben.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43