(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Óriási adakozókedv jellemzi az idei Adni öröm! akciót
Hírek
2013.12.17.

Óriási adakozókedv jellemzi az idei Adni öröm! akciót

Százhatvan üzletben zajlik a karácsonyi élelmiszergyűjtés

A gyűjtésben résztvevő önkéntesek visszajelzései alapján a korábbinál többen és gyakrabban adakoznak a Máltai Szeretetszolgálat idei - sorrendben már a 17. - Adni öröm! akciójában. Az első napon 39, a másodikom 46 tonna élelmiszer érkezett, ami arra enged következtetni, hogy az sokan és szívesen segítenek a rászoruló embereknek. A karácsonyi élelmiszergyűjtő akció a SPAR-csoport 160 üzletében a december 21-én az esti zárásig tart.
 

 December 19.

Varga Nóra, a Rehabportál honlap munkatársa a Batthyány téri üzletben adta át élelmiszer adományát a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek.

"Szeretnénk megmutatni, hogy a fogyatékkal élő emberek nemcsak támogatásra számítanak, hanem segíteni is tudnak a rászorulókon. Jó azok közé tartozni, akik a maguk erejéből tesznek azért, hogy a szegény embereknek szebb karácsonya legyen. A látássérülés ténye sokszor mindent felülír, ismerem az érzést, amikor jó szándékú emberektől nyerek erőt a folytatáshoz, azokhoz hasonlóan, akiknek a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi ajándékai szereznek örömet" - mondta el az adomány átadásakor Varga Nóra, a Rehabportál szerzője.

A fogyatékossággal élők lapja arról szól, hogyan lehet másképp, de mégis ugyanúgy boldogulni.
 

 

December 18.

A gyűjtésbe minden korábbinál több középiskolás diák kapcsolódott be ebben az évben. De akadt olyan áruház, melyben egy rövid ideig családias körben zajlott a gyűjtés.

 

 Az üzletekbe betérő vásárlók között nagyvonalú támogatók is  felbukkannak, a Meex utazási iroda ügyvezetője, Balogh Balázs például 200 ezer forint értékű tartós élelmiszert vásárolt a rászorulók számára a Batthyány téri üzletben. A leghasznosabb adományok összeválogatásában Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök nyújtott segítséget.

 

 

 December 17.

Az akció első napján csaknem negyven tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az áruházakban, a jelentős mennyiség elszállítása komoly logisztikai szervezést igényelt a Szeretetszolgálat érintett munkatársaitól, hiszen nem egy üzletben többször is fordulni kellett a raktárba induló gépkocsival.

 

 

 

December 16.

A gyűjtésben kétezer önkéntes vesz részt, az akció első napján egyikük volt dr. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. Dr. Herczegh Anita a Batthyány téri üzletben egy órán át segített az ott dolgozóknak, a bevásárlók adományait fogadta, és az ajándékokat rendezte el a gyűjtésre odaszállított kartondobozokban. Az akcióba bekapcsolódásáról több tévécsatorna is beszámolt.

 

 

 

Az Adni öröm! akcióról szóló korábbi beszámolónk.

 Az Adni öröm! akciót népszerűsítő felhívásokat naponta három alkalommal teszi közzé médiapartnerünk, a Kossuth Rádió. A gyűjtést a dél-pesti kerületekben több helyi televízió is népszerűsíti az alábbi filmmel.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43