(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Mozgó játszóterek 250 hátrányos településen
Hírek
2013.12.05.

Mozgó játszóterek 250 hátrányos településen

Tovább gurulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszóbuszai az OTP Bank támogatásával. A pénzintézet idén immár harmadik éve adományozza a karácsonyi ajándékozásra szánt 25 millió forintot erre a rendkívül nemes célra, mely támogatással több ezer hátrányos helyzetű gyermekhez juttatja el évről évre a játék örömét.
 

2011-ben az OTP Bank öt játszóbuszt vásárolt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére, melyek azóta is járják az ország leghátrányosabb kistérségeinek településeit, olyan helyeket, ahol a gyerekeknek nincsenek játszótereik, nincsenek játékaik, sőt, közösségi terek és közösségi alkalmak sincsenek. A buszok megvásárlásán túl a bank az üzemeltetésük költségeihez is hozzájárul, ezzel biztosítva a „Játszva megelőzni” program folyamatos működését. Nyáron ugráló várral, szabadtéri programokkal, télen társas játékokkal és készségfejlesztő gyakorlatokkal érkeznek a buszok.

Ezek a mobil játszótereket szállító járművek néhány fős személyzettel, szakképzett pedagógusokkal és önkéntesekkel járják a kistelepüléseket. 2013-ben közel 400 játszó alkalmat szerveztek a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a barcsi, bodrogközi, encsi, fehérgyarmati és kadarkúti kistérségek falvaiba, ahol több mint 15 ezer gyermek és 1500 szülő és pedagógus vett részt a programokon.

Az elmúlt évek során a közös játék élménye sajátos kultúrantropológiai módszerként segítette a gyerekesély programok megvalósulását, hiszen ezek az alkalmak egyben a települések életének megismerését is szolgálják. Sok helyen különösen jó kapcsolat alakult ki a szülőkkel és pedagógusokkal, márpedig ahol kölcsönös a bizalom, ott a program tovább fejlődik: újra kialakulnak a közösségek, amelyek már saját maguk is képesek élményt nyújtó rendezvényeket szervezni. A közös játék nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is élmény: a rajzversenyek, a sport rendezvények, a kis települések közötti focikupák a közösséget építik.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43