(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A komáromi intézményvezető kitüntetése
Hírek
2013.11.25.

A komáromi intézményvezető kitüntetése

Salkaházi Sára-díjjal tüntették ki Szalai Gabriellát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi Fogyatékosok Nappali Intézménye és a Sorstárs Támogató Szolgálat Integrált Intézmények vezetőjét a szociális munka napján rendezett városi ünnepségen.
 

Salkaházi Sára-díjjal tüntették ki Szalai Gabriellát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és a Sorstárs Támogató Szolgálat Integrált Intézmények vezetőjét. Szalai Gabriella a komáromi városháza dísztermében november 12-én rendezett Szociális munka napján vehette át a képviselő-testület által odaítélt Salkaházi Sára-díjat.

Boldog vagyok és nagyon szerencsés embernek érzem magam, hogy a családom és a munkatársaim támogattak abban, hogy tanulhassak, a munkámra összpontosíthassak. Emberileg és szakmailag is sok segítséget kaptam tőlük. Ezt a hivatást csak türelemmel és a fogyatékkal élők iránti tisztelettel lehet végezni. Eredetileg könyvelő voltam, de 25 évvel ezelőtt született egy sérült kislányom. Az életem teljesen megváltozott, rájöttem, hogy nekem a fogyatékkal élőkön kell segítenem. A munkához a hitem, a bensőmből fakadó szeretetem, és persze a családom ad erőt - mondta a kitüntetés átvétele után Szalai Gabriella.

Szalai Gabriella egyéni életútja tiszteletet parancsoló. Férjét fiatalon elvesztette, fogyatékos gyermekét és kamaszkorú fiát egyedül gondozta és nevelte. Elfogadó képessége és áldozatvállalása hihetetlenül nagy, a fogyatékkal élő nagynénjét is saját otthonába fogadta és szeretettel gondoskodik róla. Példamutató az az igyekezet, mely szerint a rengeteg megoldandó családi gond, probléma mellett 2002-től folyamatosan képezte magát, hogy a szakmai munkáját, hivatását kifogástalanul végezze. Néhány évvel ezelőtt segítő társra talált, aki ugyancsak nagy szociális érzékkel bír, és segíti őt a munkájában.

Az intézményvezető a Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának oltár előtt fogadalmat tett önkénteseként is tevékenykedik.

Szalai Gabriella munkálkodása, minden tevékenysége gyakorlati példa Teréz anya intő figyelmeztetésére: „Ne feledd, hogy két kezed van! Az egyiket Isten azért adta, hogy magadon segíts, a másikat azért, hogy másokon.”

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43