(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Húsz éve Várpalotán
Hírek
2013.04.22.

Húsz éve Várpalotán

Várpalotán 1993-ban alakult meg a Máltai szeretetszolgálat csoportja. Az akkori plébános Nagy Károly kezdeményezésére 45-en csatlakoztak a csoport munkájához. A szervezet a 20 éves megalakulását ünnepelte idén áprilisban.
 
További képekért
klikk
(5 kép)

Az elmúlt 20 évben a csoport különböző programokkal támogatta a rászoruló családokat, gyerekeket. Több nyári tábort szerveztek a diákoknak, tanévkezdéskor ingyenes tanszerekkel támogatták a gyerekeket, karácsonyi ajándékokat és élelmiszer csomagot osztottak a nélkülözőknek.
A beteg embereket a csoport tagjai kórházban és otthonukban is meglátogatták, segítették őket a gyógyulásban. Gyógyászati segédeszközök kölcsönzésével támogatták a rászorulókat.
A csoport nemrég indult programja a Katolikus iskolában a „Pakolj egy szendviccsel többet” akció. A program keretében azok a gyermekek is hozzájutnak tízóraihoz, uzsonnához, akiknek a szüleik nem tudnak ennivalót készíteni az iskolába.
A Várpalotai Máltai csoport 20. éves fennállásának ünnepén a szentmisét Székely János püspök celebrálta. A szentmise végén szeretetvendégségre hívták meg a vendégeket a Katolikus Iskola ebédlőjébe.
Az ünnepséghez a város vezetősége is csatlakozott: Talabér Márta polgármesterasszony, Galambos Szilvia önkormányzati képviselő, Katona Csaba alpolgármester.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43