(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Sri Lankán is máltai intézményben járt a házelnök
Hírek
2013.02.03.

Sri Lankán is máltai intézményben járt a házelnök

A kétoldalú együttműködés erősítésére hivatalos látogatásra Srí Lankára utazott Kövér László házelnök. A látogatás célja az együttműködés bővítése, különös tekintettel ai főváros vízellátó rendszerének magyar részvétellel tervezett fejlesztésére. Az Országgyűlés elnöke meglátogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és a a Baptista Szeretetszolgálat által a 2004-es szökőár károsultjainak megsegítésére megépített létesítményeket is. Adányi László programvezető beszámolója.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

A két ország együttműködésének erősítésére Kövér László házelnök Srí Lankára látogatott. A hivatalos tárgyalások során találkozott a délkelet ázsiai ország vezető politikusaival, a kormány egyes tagjaival. Kövér László felkeresett néhány magyar támogatásból megvalósult projekteket, amelyeket a hazai segélyszervezetek valósítottak meg a 2004-es szökőár áldozatainak megsegítésére.

A házelnök elsőként meglátogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2011-ben Halpathota településen felépített óvodáját, a Vuk Montesorit, ahová azok a gyerekek járnak, akik a szökőár károsultjainak épített környékbeli falvakban élnek. A vendégeket Raja Perera atya, az intézményt fenntartó Galle-i Püspökség képviselője fogadta, majd a gyerekek táncos műsort adtak elő. Kövér László elismeréssel nyilatkozott az óvodáról, ahol külön tánc- és zenetanár foglakozik a kicsikkel. A házelnök minden gyermek részére rajzeszközökből, játékokból és édességből álló csomagot ajándékozott. Ezt követően Kövér László Galle-ban találkozott Dr. Raymond Kingsley Wickramasinghe megyés püspökkel, aki köszönetet mondott a magyar segítségért.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43