(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Még a táblát sem látná a gyerek
Hírek
2012.07.31.

Még a táblát sem látná a gyerek

Gyöngyösön is szűrt az orvoscsoport

A bodrogközi települések után Gyöngyösön, a helyben Duránda néven emlegetett telepen folytatta egészségyi szűrővizsgálatait a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi missziós orvoscsoportja. Az önkéntes orvosokat ezúttal a Szeretetszolgálat tüdőszűrő busza is elkísérte, de kitelepültek a helyszínre a Heves megyében működő gyermekintézmények munkatársai is.
 
További képekért
klikk
(11 kép)

Több mint száz fiatal és idős egészségügyi szűrését végezte el július 24-én Gyöngyös Duránda nevű telepén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mobil orvos-csoportja,  a mozgó tüdőszűrő állomással kibővítve. A helyszínre kitelepült egészségügyi bázison a belgyógyászati vizsgálatok mellett gyermek-, ortopéd-, valamint szemész szakorvosi ellátást is igénybe vehettek az érkezők.  A helyszínen – néhány perccel a szűrőbusz begördülése előtt – még a lovaikat fárasztották, ahogy ők mondják, londzsolták a helybéliek.

A Máltai Szeretetszolgálat különböző projektjeiben dolgozó munkatársai is „felvonultak”, így a megérkezés után pillanatokon belül benépesült a füves tér. Az ugráló várat több tucatnyi gyermek vette birtokba, de a különböző kézműves foglalkoztató helyeken is nyüzsögtek a kisebbek és nagyobbak. Miközben a sátrakban folytak a vizsgálatok, odakinn játszottak a gyerekek. Futóversenyre is sokan beneveztek, a helyezettek éremmel gazdagodtak. Akadt olyan ifjú leány, aki mezítláb teljesítette a távot.

Tarnazsadányból olyan gyermeket hoztak szemvizsgálatra a helyi Biztos Kezdet Gyerekház munkatársai, akinél a foglalkozásokon észrevették, hogy rövidlátó. Félő volt, hogy iskolakezdéskor még az első padból sem látná a táblát. A Látás ajándékba! program során viszont szemüveget készíttet neki a Szeretetszolgálat.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43