(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Gyereknap Felcsúton (Máltai blog)
Hírek
2012.06.05.

Gyereknap Felcsúton (Máltai blog)

Csaknem félezren vettek részt a felcsúti gyermeknapi rendezvényeken, ahol a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja is házigazdaként jelentek meg. Szecsődi Zsoltné csoportvezető beszámolója.
 

A térség nagyszabású rendezvényén vehettek részt az érdeklődők 2012. május 26-án 14.00 órától Felcsúton, az orvosi rendelőt körülvevő igényesen kialakított parkban.  A kb.450-500 látogató kedvére válogathatott a foglalkozások és előadások között. A gyerekeknek lehetősége adódott az arcukat a választott mintára kifestetni, kézműveskedni, a népi mesterségek közül: zsákban futni, diót törni, ajándékért horgászni, célba dobni, szkanderezni. A legkisebbek óriáscsúszdán, valamint az ugráló váron töltötték idejük nagy részét.

A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja és önkéntesei már két héttel a rendezvény előtt megszervezték, hogy süteménnyel, üdítő itallal, zsíros kenyérrel kínálhassák a résztvevőket. Erre a napra került a Tatai telepről hozott játékok és bébiételek osztása. Aki egy kicsit elfáradt, az a hűs lombok alatt székeken megpihenve kísérhette végig a Csutkácska Tánccsoport, a Majourette Csoport, a Főnix Hip-hop csoport bemutatóját, melyben modern és néptánc egyaránt szerepelt. 18 órától a Gamblers Zenekar rock koncertjét hallgathatták az érdeklődők. Közben az önkéntes tűzoltók régi és újabb autóikkal vonultak ki a helyszínre, amelyeket a gyerekek belülről is megtekinthettek, és kipróbálhatták, hogy milyen a magasban tűzoltókosárral utazni. A népes közönséget ínycsiklandozó gulyással várták vacsorára az alkalmi szakácsok. Amikor besötétedett előkerültek a fáklyák, és a Főnix tűzzsonglőr csapat látványos műsorát tátott szájjal figyelte a közönség. A rendezvény befejezését szabadtéri bál zárta, melyen Vörös Misi duója húzta a talpalávalót. A közlekedésben sem történ fennakadás, mivel a polgárőrség éber önkéntesei felügyelték az autósok parkolását, biztosították a helyszínt.

Büszkék vagyunk, hogy a kis taglétszámú csoportunk aktívan részt vesz a faluközösségi életében, programokat szervez és segíti a rászorulókat.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43