(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Mesefal a Baleseti Intézet gyerekosztályán
Hírek
2012.05.16.

Mesefal a Baleseti Intézet gyerekosztályán

A Máltai Szeretetszolgálat Mesefal programjának önkéntesei az elmúlt hetekben a Baleseti Intézet gyermekrészlegén alakítottak ki egy olyan részt, ahol a gyógyulásra váró kis betegek kikerülhetnek a kórházi környezetből. A Mesefal program 2000 óta működik, azóta több mint ötven helyszínen alakítottak ki gyermekeknek szóló környezetet különböző intézményekben. A nemrég átadott mesefal összképét minden körzreműködőt beszámítva negyvenen álmodták meg. Garamszegi Bea beszámolója.
 
További képekért
klikk
(7 kép)

A Mesefal Program 3 év után ismét a Baleseti Intézetben járt. 1984. november 1-én nyílt meg az ország első Gyermek-traumatológiai osztálya. Idén a Mesefal program a 28 évvel ezelőtt megnyitott osztályt „játszóházzá” varázsolta.

A megszokott, rideg kórházi környezettől eltérően ezen az osztályon színes betűk hirdetik a helyet, amerre járunk. A falakról mosolygós állatok kacsintanak vissza ránk, optikai csalódások rejtvénye gondolkodtatja el a látogatókat és a gyermekeket. A falakon odarögzített marionett figurák és ügyességi játékok kötik le a várakozók figyelmét. A kórtermek között a kisvonat jár menetrend szerint. Öszesen ötven élményelem színesíti a falakat, elvarázsolt kastélyt idéző tükrök, a fém ajtókon mágneses óriás sakk, amőba.

Idei munkánk nemcsak a falak színesebbé festése volt, hanem új feladattal bővült a program: rajzainkkal meséljük el  a gyermekeknek, miként gyógyulnak meg ők ezen az osztályon. Először festettünk rtg. képet törött végtaggal, csontépítő és csontfaló sejteket, vicces baktériumokat, gyógyító gyermekorvosokat.
Munkánk többszörösen térül meg, amikor a gyermekek eleinte félve, majd egyre bátrabban vetik bele magukat önfeledten a játékba, akár velünk együtt a festésbe. Nem csak ők, de a nővérek és az orvosok is elfeledkeztek egy pillanatra a mindennapi feladataikról.

A képeket Baranyi Péter készítette.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43