(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Húszéves a Máltai Mentőszolgálat
Hírek
2011.03.01.

Húszéves a Máltai Mentőszolgálat

Húsz éve, 1991 március elsején reggel hét órakor állt szolgálatba Budapesten a Máltai Mentőszolgálat rohamkocsija. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesekből álló mentőszolgálata húsz éve tevékenykedik az Országos Mentőszolgálat riasztási rendszerébe bekapcsolódva, 1991 óta mintegy 35 ezer bevetést teljesítettek.
 
A Máltai Mentőszolgálat rohamkocsiján 1991 óta 414 ember teljesített szolgálatot – mondta el Horváth Tamás főorvos, a szolgálat vezetője. Jelenleg százhúsz ember váltja egymást a heti négy napon futó rohamkocsin, egy-egy önkéntes mentősre így havonta egy-két szolgálat esik. Az oldalán a Máltai Szeretetszolgálat nyolcágú keresztjét viselő mentőn az orvosok, ápolók, gépkocsivezetők egyaránt szabadidejükben, anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak. A nem egészségügyi végzettségű ápolók és szekundánsok a Máltai Mentőszolgálat saját tematikájú kiképzését elvégezve, záróvizsgát követően jelentkezhetnek szolgálatra, a mentőn így például pszichológus, pap, tanár, közgazdász végzettségű ápolók is szogálnak.
A máltai mentő a legmagasabb színvonalon felszerelt rohamkocsi, amelyet Budapesten és a főváros környékén történt súlyos balesetekhez, szerencsétlenségekhez, segélykérésekhez riasztanak elsősorban. Az Országos Mentőszolgálat diszpécsere heti átlag 50-60 alkalommal küldi bevetésre őket.
A Máltai Mentőszolgálat térítés nélkül végzi munkáját, a szervezet semmilyen állami támogatásban nem részesül.
 
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43