(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A beteg aranyórája
Hírek
2010.03.08.

A beteg aranyórája

Magyarországon minden harmincadik percben meghal valaki kórházon kívül hirtelen szívhalálban.
 
Magyarországon minden harmincadik percben meghal valaki kórházon kívül hirtelen szívhalálban. A betegek 20-30%-a nyilvános helyen lesz rosszul, újraélesztésükre az első tíz percben van a legnagyobb esély. Erre mondják, hogy ketyeg a beteg aranyórája.
 
A leggyakoribb keringés-leállási forma, az ún. kamrafibrilláció, amikor a szívkamrák falában lévő izmok működése zavart szenved és kamrai ritmuszavar alakul ki. Az újraélesztés sikerét a gyors felismerés, az azonnal megkezdett újraélesztés, illetve a haladéktalanul rendelkezésre álló defibrillátor készülék jelenti.
 
Egyre több nyilvános helyen található olyan félautomata debifrillátor, amelyet bárki képes használni egy néhány órás képzés elvégzése után. A készülék hangutasításokat ad, használata egyszerű. A közelmúltban pályázatot nyertünk, amely lehetővé teszi, hogy intézményeinkben is rendelkezésre álljon ez a fontos életmenő készülék. Mentőszolgálatunk munkatársai tartják meg azt a képzést, ahol munkatársaink elsajátítják a félautomata defibrillátor használatát.
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43