(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Évzáró koncertek a Szimfónia Programban
Hírek
2016.05.31.

Évzáró koncertek a Szimfónia Programban

Az északi és déli régióban is megtartották az évzáró koncerteket a Szimfónia Programban résztvevő gyerekek. Szendrőládon a református egyházközség felkérésére zenéltek, Pécsett az éves régiós találkozó zárásaként léptek fel a szimfóniás tanulók.
 

 

Háromszáz gyerek részvételével nyolc helyszínen zajlott a 2015/16-os tanévben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programja. A legszegényebb családok gyermekeinek indított zenei képzés az elmúlt években bebizonyította, hogy valódi esélyt ad a legelesettebbeknek. Miközben ugyanis zenélni tanulnak, sikeresebbek és ügyesebbek lesznek a mindennapokban is. A korábban pályázati pénzből működő program forrásai kimerültek, a folytatás költségeit adományokból fedezi a Szeretetszolgálat.

A program két régióban nyolc iskolában működik, az észak-magyarországi régióban öt, délen pedig három helyszínen. Tarnabodon a vonós hangszereken játszó gyerekek második helyezést értek el a megyei Roma Kulturális Tehetségnapon, ahol több zenekarral mérték össze tudásukat az év utolsó fellépésén. Szendrőládon a református lelkész felkérésére a templomban adtak koncertet a hegedűn és gitáron játszó gyerekek.

  

Dél-Magyarországon a három helyszín éves találkozójának zárásaként több mint negyvenfős szimfonikus zenekar állt össze a pécsi fúvósokból, és a magyarmecskei, valamint a bogádmindszenti vonósokból. A versekkel színesített koncerten a Szimfónia Program koordinátora, valamint a zenetanárok értékelték az elért eredményeket.

A  program a zenét szociális eszközként használó módszer kulcselemei a sikerélmény, az önbizalom és a közösséghez tartozás érzésének megerősítése. Vecsei Miklós a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke a program kapcsán azt mondta, „Minden gyermeknek jár, hogy felfedezze magában a tehetséget, meglássa, hogy nem sikertelen, nincsen zsákutcába kényszerítve. Ehhez kell a Szimfónia és az a néhány csodálatos ember, aki tanítja őket.”

A Szimfónia program hangszert, reményt és esélyt ad a legszegényebb családok gyermekeinek. A módszer nem tehetségeket keres, hanem a legelesettebbeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon az iskolai teljesítményük, és növekedjen esélyük a továbbtanulásra. Rendszerességet, fegyelmet és egymásra figyelést tanulnak, sikerélményeket szereznek, ami által javul az iskolai teljesítményük is. A program folytatásához támogatókat keres a karitatív szervezet. Minden tízezer forint egy újabb gyermek számára teremt lehetőséget, hogy tovább tanulhasson.

Bármekkora összegű hozzájárulás óriási segítséget jelenthet. Számlaszámunk: Magyar Máltai Szeretetszolgálat (OTP Bank) 11784009-20202022. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal támogatja a programot. Egyszerű online adományozás és további részletek a http://szimfonia.maltai.hu/ oldalon.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43