(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Képzés után munkavállalók lettek
Hírek
2015.11.19.

Képzés után munkavállalók lettek

Valamennyi résztvevő sikeres vizsgát tett a megváltozott munkaképességű emberek számára szervezett, az elhelyezkedésüket segítő 480 órás képzés végén. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014. november 1. és 2015. október 31. között valósította meg a „Tranzit foglalkoztatási modell kialakítása megváltozott munkaképességű emberek számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál” című, TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0008 azonosítószámú projektjét az Európai Unió Támogatásával.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az 2014. októberében nyert európai uniós támogatást a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások foglalkoztatók számára című pályázati felhívásra benyújtott pályázati programjának megvalósításához. A projektben a társadalmi beilleszkedést szolgáló képzéseket indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű munkavállalók számára Tatabányán. A cél a beilleszkedés előmozdításán túl az volt, hogy a programban résztvevők segítséget kapjanak a nyílt munkaerő-piaci integrációhoz, valamint a tartós foglalkoztatáshoz szükséges általános képzésen vehessenek részt.

A programban 20 fő megváltozott munkaképességű személy végezte el 2014. november 1. és 2015. október 31. között a 20 modulból álló a Munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztése című, 480 órás alapvető képzés, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa - akkreditált felnőttképző intézmény - közreműködésével tartott a Szeretetszolgálat tatabányai csoportja. Az alapvető képzés után a programban részvevőknek lehetőségük volt a Szeretetszolgálat Játszótéri program képzését is elvégezni, majd a képzés után a tatabányai Máltai Játszótéren a gyakorlatban is alkalmazni a képzéseken tanultakat. 

A fél éven át tartó képzés és foglalkoztatás alatt a Szeretetszolgálat képzői és mentorai segítették a résztvevőket abban, hogy minél könnyebben és felkészültebben tudjanak visszatérni a társadalom aktív életébe és a munka világába.

 A felméréseket és a képzést a TÁMOP-5.3.8.-11/A1 kiemelt projekt konzorciuma által biztosított módszertanok használatával valósították meg.

A program végén mind a 20 fő sikeres vizsgát tett.

A program hivatalos sajtóközleménye

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43