(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Autista fiatalok dolgoznak a Szeretetszolgálat keszthelyi mosodájában
Hírek
2015.09.09.

Autista fiatalok dolgoznak a Szeretetszolgálat keszthelyi mosodájában

Autista fiatalokat és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat Keszthelyen nyílt mosodájában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A pályázati forrásból létesített intézmény a Szeretetszolgálat keszthelyi fogyatékosok napközi otthonának szomszédságában nyílt meg, ahol 34 fiatal felnőttről gondoskodnak. Az új munkahely tizennégy embernek ad lehetőséget arra, hogy igazi, értékteremtő munkát végezzen és saját keresettel rendelkező önálló felnőtté válhasson.
 

A TV Keszthely beszámolója szerint a mosoda átadási ünnepségén jelen volt Czibere Károly szociális államtitkár, Habsburg Lotharingiai Kynga főherceg asszony és a Máltai Szeretetszolgálatot támogató Natalia Khainouszkaya, a belorusz nagykövet felesége is.

A Gondviselés Házának udvarán rendezett ünnepségen Czibere Károly államtitkár az esélyteremtés, közösségépítés  példájaként említette a közel 66 milliós beruházást. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2008 májusában a Keszthely Város Önkormányzata által 30 évre biztosított épületben, 40 milliós beruházással hozta létre a Gondviselés Házát, ahol az iskoláskorból kinőtt, ám továbbra is gondoskodásra szoruló fiatal felnőttet látnak el. Ruzsics Ferenc polgármester ünnepi gondolataiban idézte fel azt az időszakot, s emelte ki, hogy jó döntés volt a segítségnyújtás.

A fejlesztő, rehabilitációs foglalkozásokat ma 34 család veszi igénybe. A fiatalok foglalkoztatása érdekében vásárolták meg a szomszédos ingatlant ahol megépült a mosoda. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke beszédében azt emelte ki, hogy a munkahelyteremtés több célt szolgál, de elsősorban a fiatalok beilleszkedését a munka világába, a családokon való segítést.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők megtekintették az épületet. A mosoda 14 fő autista és megváltozott munkaképességű fiatalnak nyújt tartós munkavállalást.

A TVKeszthely tudósítása

 

 

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43