(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Mostantól kerekítéssel adományozhatunk a nagyobb webáruházakban
Hírek
2015.08.13.

Mostantól kerekítéssel adományozhatunk a nagyobb webáruházakban

Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Ebolt.hu, az Egészségbolt.hu, a Groby.hu, a Jegy.hu és a Szépségbolt.hu egyedülálló programja Magyarországon elsőként teremt lehetőséget arra, hogy a webáruházak vásárlói az összeget felkerekítve jótékony kezdeményezéseket támogassanak.
 

2015. augusztus elején indult el az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretet¬szolgálat, valamint vezető hazai internetes kereskedők összefogásával. Mostantól a résztvevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak. A kezdeményezésben az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Kelta utcai Családok Átmeneti Otthonát támogathatják, a Groby.¬hu vásárlói a Szeretetszolgálat ételosztási tevékenységét segíthetik, az Ebolt.hu felhasználói a mozgó orvosi rendelő fejlesztéséhez járulhatnak hozzá, a Jegy.hu vevői pedig hátrányos helyzetűeket részvételét támogathatják kulturális- és sportprogramokon.

A szegények, elesettek, rászorulók helyzetének javítása hatalmas feladat és folyamatos támogatást igényel. Azért, hogy minél több rászoruló emberen tudjon segíteni a Szeretetszolgálat, szükség van a társadalom minél szélesebb köreinek bevonására is, hogy az egyes célok eléré-séhez minél több ember is hozzájárulhasson, a saját eszközeivel.

Aki jót tesz, az maga is jobbá válik, és mindannyian arra vágyunk, hogy jobb emberek legyünk – mondta az új online adományozási formát bemutató sajtótájékoztatón Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki szerint a kerekítés arra ad lehetőséget, hogy egyetlen mozdulattal segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

A Máltai Szeretetszolgálat küldetéséből adódó feladatai mindig az emberről szólnak, és lehetőség szerint személyre szabott segítséget kínálnak. Nincsenek univerzális, mindenkinél alkalmazható megoldások, a problémákra személyes, vagy legalábbis helyi válaszokat kell találni. A Kerekítsd fel! programot azért hozta létre Szeretetszolgálat, hogy a hazai online vá¬sárlóknak a lehető legkönnyebb megoldást nyújthassa arra, hogy ha csupán néhány forinttal is, de hozzájárulhassanak konkrét jótékonysági programok megvalósításához. A megoldás egyszerű, és csupán néhány kattintást igénye a normál online vásárlás során. A kerekítés által létrejött adományokat a partnerek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára továbbítják, amely megvalósítja az előre meghatározott programokat.

Hasonló kerekítéses módszerek nagy sikerrel működtek az elmúlt évek során többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, és Angliában is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat partnere a rendszer kialakításában a Supermoon reklámügynökség volt.

A kezdeményezés képes új utakat nyitni a hazai adományozási kultúrában, képes elérni azt a réteget is, amely eddig alig volt megszólítható. A résztvevő webáruházak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hívó szavára azonnal nekiálltak a fejlesztéseknek. A program első pár napja alapján máris kiderült, hogy a vártál is nagyobb hajlandóság van az internetes vásárlók körében arra, hogy apró összegekkel támogassanak karitatív programokat.

A kerekítéssel történő adományozást népszerűsítő kisfilm:

 

A program részleteiről és a támogatott karitatív tevékenységekről aww w.kereitsdfel.hu oldalon érhető el részletes információ.
 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43