(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kétszázhatvan tonna élelmiszert adományoztak a vásárlók
Hírek
2014.12.22.

Kétszázhatvan tonna élelmiszert adományoztak a vásárlók

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött idei karácsonyi akciója során.
 


December 16. és 21. között immár 18. alkalommal rendezte meg az Adni öröm! akcióját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A SPAR-csoport 168 kiválasztott üzletében a reggeli nyitástól az esti zárásig zajlott a gyűjtés, melyben a karitatív szervezet mintegy kétezer önkéntese – köztük több száz középiskolás diák – vett részt. Az üzletbe betérő vásárlókat arra kérték, vegyenek valamennyi tartós élelmiszert a rászorulóknak is. A kérést több tízezren teljesítették, a pénztárak után felállított máltai gyűjtőpontokon egész nap érkeztek az emberek adományai, hat nap alatt mintegy 261,5 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze.

Az adományokból a Máltai Szeretetszolgálat városi szervezetei átlagosan 3500 forint értékű csomagokat állítottak össze. Budapesten, és néhány nagyobb városban kétféle ajándékcsomag készült, a hajléktalan embereknek összeállított válogatásba közvetlenül fogyasztható élelmiszerek és kisebb ajándékok kerültek, míg a tartós élelmiszerek – köztük a nagyobb mennyiségben érkezett liszt, tészta, olaj, cukor – a rászoruló családoknak, időseknek, fogyatékkal élő emberek hozzátartozóinak kiosztott csomagokba került.

A csomagokat karácsony előtt megkapják a rászorulók. A Máltai Szeretetszolgálat intézményei és önkéntes csoportjai a gyűjtés kezdete előtt listát állítottak össze az általuk ellátott, vagy ismert rászorulókról, az elkészült csomagokat pedig ez alapján osztják ki. A kisebb településeken házhoz viszik, a nagyobb városokban pedig az intézményekben veszik át az ajándékot az érintettek.

Korábbi híreinkKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43