(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Virágok a Nyugati téren
Hírek
2014.06.20.

Virágok a Nyugati téren

Virágültetést és takarítást szerveztek a Nyugati téren a Máltai Szeretetszolgálat helyben és a tér közelében működő intézményei. A környezet szépítését célzó, immár sokadik akció húsz önkéntessel indult, de a munkába bekapcsolódtak a téren pihenő hajléktalan emberek is. A Nyugati téri infopont beszámolója
 
További képekért
klikk
(3 kép)

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Terézvárosi Nappali Melegedője, az Erzsébetvárosi Nappali Melegedője és a Nyugati téri Info Pont szervezésében takarítást szerveztünk a Nyugati téri alujáró kijáratának V. kerület felé eső részénél. A sepregetés mellett kitakarítottuk és beültettük a virágszigeteket.

A Főkert gondozásában lévő virágszigetek felfrissültek, bevirágosodtak, kitisztultak. A Főkert biztosította a növényeket, szerszámokat, és szakmai segítséget is kaptunk a növények gondozásához. A három intézmény közel húsz önkéntest toborzott az akcióhoz, az intézmények gondozottai, önkéntesei, munkatársai egyaránt részt vettek a vidám tevékenységben. A buzgó kertészeket látva a környéken pihenő hajléktalan emberek is bekapcsolódtak a munkába.

Kitisztítottuk a virágágyásokat, felástuk, felkapáltuk a földet, lemetszettük a száraz ágakat, felsepertük a csikkeket, lemostuk az ürüléket és bevirágosítottuk a területet. Az Infó Pont kávéval és süteménnyel kedveskedett a résztvevőknek, az Okay Italia étteremből pedig felajánlották, hogy megebédeltetik a társaságot, de mivel az Eötvös utcában már főtt a paprikás krumpli, így személyenként egy¬-egy óriási limonádét kaptunk tőlük, ami a 35 fokos melegben igen jól esett mindenkinek.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43