(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Oktatókat képeztek életmentésre
Hírek
2014.01.24.

Oktatókat képeztek életmentésre

Leendő oktatókat képeztek ki Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai az ukrajnai Lvivben a félautomata defibrillátorok használatára,és az életmentő ismeretek továbbadására. A tanfolyam végén százharmincan szereztek képesítést arra, hogy másokat is taníthassanak. Adányi László programvezető beszámolója.
 


Életmentésre és félautomata defibrillátor (AED) használatára képesítő tanfolyam megtartására képeztünk ki oktatókat Ukrajnában, Lvivben a helyi Mentőszolgálat központjában. A gyakorlatorientált módszerrel a lakosság széles rétegei is felkészíthetők a hirtelen szívhalál esetén szükséges beavatkozásra, mert az akkor hatékony, ha rosszullét első öt percében elkezdődik.

A Külügyminisztérium által támogatott program keretében a tavalyi évben Kárpátalján több oktatót, instruktort képeztünk ki. Január 21-24 között már az ő közreműködésükkel tartottunk további tanfolyamot, ahol újabb 12 szakember szerezte meg az instruktori képesítést. Az új instruktorok bevonásával Lvivben egyidejűleg több helyszínen 130 érdeklődőt képeztünk ki alapszintű újraélesztésre és a félautomata defibrillátor használatára. Az átadott módszerrel négy óra alatt minden egészségügyi ismeret nélküli ember megtanítható az újraélesztésre. A lvivi orvosi egyetem és a helyi kórházak szakemberei közül sokan részt vettek a tanfolyamon és szorgalmazták a képzések folytatását Ukrajna többi egészségügyi központjában.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43