(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Új mentőre gyűjt a Szeretetszolgálat
Hírek
2014.09.26.

Új mentőre gyűjt a Szeretetszolgálat

A legnagyobb közösségi portálon is népszerűsíti az új mentőautó megvásárlására indított gyűjtőakcióját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Máltai Mentőszolgálat leendő új rohamkocsijának beszerzését támogató kampány eredményeit az érdeklődők egy erre a célra létrehozott honlapon, az adomanyozz.hu oldalon folyamatosan figyelemmel kísérhetik, a főoldalon látható számláló ugyanis az éppen beérkezett adománnyal csökkenti az új rohamkocsihoz még hiányzó összeget.
 

Nem kevesebb mint 42 millió forintról indult a visszaszámlálás, a Máltai Mentőszolgálat M28-as hívójelű járműve ugyanis a legmagasabb szintű rohamkocsi, amit a legnehezebb, kiemelt súlyú esetekhez riaszt az Országos Mentőszolgálat diszpécsere.  A bevetések során a máltai mentő évente csaknem 3,5 millió forint értékű eszközt, 4,5 millió forint értékű gyógyszert használ fel. Az autó évente csaknem hatvanezer kilométert fut, amihez majdnem 7000 liter üzemanyag szükséges.

A Máltai Mentőszolgálat 1992 óta működik, minden tagja önkéntes, így alighanem az egyetlen olyan mentőautó, amelyen több mint százhúsz tagú személyzet váltja egymást  tizenkét órás szolgálatokban.

Adományozz.hu

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43