(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Libasütés az integráció jegyében
Hírek
2013.11.25.

Libasütés az integráció jegyében

A kialakult gyakorlatot követve a Szent Márton napi libasütő és lekvárfőző rendezvényüket is partnerszervezet bevonásával szervezték meg a szolnoki Gondviselés Házának munkatársai. Az intézmény enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos fiatal felnőtt gondozottjai óvodás gyermekekkel együtt vettek részt az erdőgazdaság segítségével lebonyolított programon.
 

 Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza és a NEFAG Zrt. erdőgazdasága  közösen szervezésében libát sütöttek és lekvárt főztek a gondozottak. A szolnoki napköziben 24 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos fiatal felnőtt tölti a hétköznapokat. Az intézmény a programjait az integráció jegyében szervezi, ezúttal sem tettek másként.

A legenda szerint Szent Márton a római császár katonájaként megkeresztelkedett és Isten szolgálatába állt. Misszionáriusként sok jót cselekedett. Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké is akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét. E naphoz számos népi megfigyelés, hiedelem kapcsolódik.

Az esős szeles idő sem riasztotta el a jókedvet a NEFAG erdei iskolájában. A Liget úti ovisok és a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának gondozottjai közösen vettek részt egy igazi Márton napi vigasságon. Sütőtök falatozás közben elevenítették fel a Márton napjához fűződő népi hiedelmeket. Az eső ugyan beűzte a résztvevőket a terembe, de feladat itt is akadt. A halpasszírozó ezúttal a csipkebogyó lekvár készítésének egyik fontos eszköze volt.

A Szolnok TV beszámolója (a 10. perctől kezdődően)

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43