(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Jótékonysági játékgyűjtés a Gyerek Szigeten
Hírek
2013.07.02.

Jótékonysági játékgyűjtés a Gyerek Szigeten

Több tízezer gyerek, szülő, nagyszülő vett részt a Hajógyári szigeten megrendezett Gyerek Sziget rendezvényein. A programra kilátogató gyerekek százai hozták el valaha kedvenc játékaikat, hogy a Magyar Telekom Nyrt-vel együttműködő civil szervezeteken – köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton – keresztül azok a nehéz körülmények között élő és beteg gyerekekhez juthassanak el.
 

Összesen 10 köbméter játék gyűlt össze, melyet vasárnap a Hajógyári szigeten vett át a Máltai Szeretetszolgálat képviseletében Romhányi Tamás, a Tölösi Péter Alapítvány képviseletében pedig Tölösi Péterné és Tölösi Krisztina a Magyar Telekom Nyrt-t képviselő Márton Csillától.

Az átadáson a rászoruló gyerekek képviseletében vett részt Barabás Éva, az S.O.S. Gyermekfalu Magyarország Alapítvány nagykövete is, aki a rászorulók szemszögéből fogalmazta meg gondolatait: „Jelentősége nem a játékmennyiségnek, hanem annak van, hogy gondolunk másokra, egymásra, hiszen a segítséget, a gyerekeknek okozott örömöt nem lehet köbméterben mérni…” Az ingyenes programokon, a jótékonysági játékgyűjtésnek köszönhetően tehát azok a gyerekek is részesülnek majd az örömből, akiknek a helyszínen nem volt lehetőségük játszani, hiszen már hagyománynak számít a jótékonysági játékgyűjtés azoknak a gyerekeknek az örömére, akiket kórházba kényszerít egy betegség vagy a távolság miatt nem jöhettek ki a Gyerek Szigetre.

Rongyokból virág, pillepalackból ékszer, kőből lakásdísz: az egyéni és a közös alkotás lehetőségét egyaránt nyújtva a Magyar Telekom hello holnap! ligetében a környezettudatosság gondolatával „játszottak” a gyerekek, vagyis a kreatív újrahasznosításé volt a főszerep. A játékgyűjtéshez csatlakozott a Fenntartósági Média Klub néven ismert felelős újságírók közössége is, tagjai közül az Axel Springer, a Cemp csoport (Index, Blog.hu) és a Metropol saját munkatársai körében gyűjtötték négy héten keresztül a játékokat: több mint 3 köbméter plüssállat, kisjármű, mesekönyv és társasjáték landolt a szerkesztőségeknél kihelyezett gyűjtőládákban, melyet a Média Klub képviseletében Kerek Ildikó „adott a többihez”.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43