(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Uniós Fejlesztések Nyílt Napja Monoron
Hírek
2013.06.18.

Uniós Fejlesztések Nyílt Napja Monoron

Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napján a monori Nyitnikék/Biztos Kezdet Gyerekház mutatkozott be a hétvégén. A június 15.-i rendezvényen többek között gyermekprogramok (mese, mondóka, tánc, torna, kézműves foglalkozás) és közösségi programok (hagyományos roma-étel készítés, ételkóstoló, hímző-kör) kaptak helyet, de bemutatkoztak a gyerekház munkatársai is, valamint az ország egyetlen Biztos Kezdet „óvóbácsija”.
 
További képekért
klikk
(14 kép)

Az Európai Uniós támogatási rendszert felügyelő szervezet, az NFÜ munkatársai a legjobb fejlesztési programok közé sorolták a monori Nyitnikék Gyerekházat, ami a 9 éve futó integrációs programnak igen nagy elismerés.

Kiss Dávid a telep-programok koordinátora így számol be az eseményről:

Szombaton nagy napra ébredt a monori romatelep. A Közép Magyarországi régió egyetlen szociális programjaként a Gyerekház felkészült, izgatottan vártuk a vendégeket.
A telep nem volt magányos most sem, hiszen a Bagi telepprogram önkéntesei már negyedik napjukat töltötték nálunk, a hangárból kiindulva szemetet szedtek, virágot ültettek, közösségi programokat szerveztek. A gyerekházban az asszonyok korán reggel főzésbe fogtak, hiszen egy jó töltött káposzta – amolyan cigányosan bodaggal – jár a vendégeknek, hátha meg akarják kóstolni. Ilyenkor nálunk közös a főzés, munkatársak, önkéntesek együtt kavargatják a káposztát, hogy a végén együtt együk azt meg a gyerekekkel, felnőttekkel.
A házban lehetőség volt arcfestésre. Ezt ezúttal is roma asszonyok vállalták, akik gyönyörű pókembereket, tündéreket varázsoltak a kicsikből. A sláger ezúttal is a hálószövő volt. A trambulinnál vezető önkéntesünk Viola teljesített szolgálatot. Dacolva a 35 fokos tűző nappal, végig felügyelte a gyerekek ugrándozását. A kertben a melegre való tekintettel a slaggal is lehetett játszani, jó hűsölési lehetőség volt ez a kicsiknek. A nagyobbaknak a csocsó volt igazán megnyerő, ezúttal lehetett játszani a „máltaisokkal” is…
A vendégek ezúttal elmaradtak, de meleg is volt, távol is volt Budapest. A gyerekeknek igazán tartalmas nap volt, megérte összejönni.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43