(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Nagycsütörtök a Széll Kálmán téren
Hírek
2013.04.02.

Nagycsütörtök a Széll Kálmán téren

A legnagyobb emberi cselekedetek közé tartozik az, amikor közel lépünk egymáshoz, meghajlunk, és az odafordulásunkkal egymásnak bátorságot adunk - mondta Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke március 28-án este a Széll Kálmán téren, ahol évek óta hajléktalan emberek körében végzi nagycsütörtöki szolgálatát. Az eseményen ezúttal Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is részt vett.
 

 

„Ahol a hagyományos kínai orvoslás a máltai lelkülettel találkozik” – mottóval hirdette meg nagycsütörtöki rendezvényét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Széll Kálmán téren. A bibliai utolsó vacsora emlékét idézve, a hit és a cselekvő szeretet gesztusának gyakorlataként gyógyszerosztással, akupunktúrás detoxikáló kezeléssel, lábmosással, fordultak a hajléktalan emberekhez a Szeretetszolgálat munkatársai - tudósított az eseményről az MTI.
 

A szolgálattételre ezúttal az ifjúsági és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kiss Norbert kísérte el Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét és dr. Eőry Ajándokot, a szervezet háziorvosát.  Kiss Norbert a rendezvény kapcsán elmondta, hogy a közösséget támogató munkára és a bajbajutottak életét oltalmazó segítő életre kiváló példát mutatnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetői és elkötelezett munkatársai.

Kozma Imre atya a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy a legnagyobb emberi cselekedetek közé tartozik az, amikor közel lépünk egymáshoz, meghajlunk, és az odafordulásunkkal egymásnak bátorságot adunk. Az atya - aki János evangéliumának 13. fejezetét idézte - szólt arról is, hogy a nagycsütörtöki eseményt az a szeretet ihlette, amely a Máltai Szeretetszolgálat Széll Kálmán térre érkező kisbuszában lévőket is jellemzi. A szolgálatot teljesítők cselekedeteikkel az összetartozás fontosságára hívták fel a figyelmet. Szavait Kozma atya e szavakkal zárta: „akinek az életében jót teszünk, azzal egyek vagyunk”.

 Kozma atya húsvéti üzenete itt olvashatóKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43