(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kémenes Lóránt látogatása
Hírek
2013.03.28.

Kémenes Lóránt látogatása

Miskolcon és Tokajban Kémenes Lóránt türi plébános volt a Máltai Szeretetszolgálat vendége, aki az elmúlt években az erdélyi Magyar Ház megalapításán munkálkodik. Lóránt atya az Erdélyben magyarul című esten előadásában elmondta, hogy az egykoron magyar iskola épületében szeretnének helyet teremteni egy magyar háznak, ahol bölcsője lesz a magyar szónak, menedéke az ott élő magyarságnak.
 
További képekért
klikk
(3 kép)

A rendkívül leromlott épület felújítása már elkezdődött. A falak megerősítése után a tető felújításával folytatják az önkéntesek a munkát. A cserepek már megérkeztek a ház udvarára, amit a máltai régió korábbi gyűjtésből vásárolta meg Lóránt atya.
Kriza Ákos Miskolc város polgármester az esten jelentette be, hogy százezer forinttal támogatja az Észak-Magyarországi Régióközpont ’Erdélyben magyarul’ programját, amellyel a türi magyar ház kialakítását segíti a Máltai Szeretetszolgálat.
Szekeres Gábor programfelelős beszámolt a megjelenteknek arról, hogy három éve folytatják a régió máltai csoportjai a ”Csak 300 forintot kérünk” gyűjtőakcióját a Küküllő-szögben élő magyarok nyelvoktatásának segítésére. 2012-ben hatszázezer forint adomány gyűlt össze a türi Magyar Ház kialakítására.
Látogatása során Kémenes Lóránt előadást tartotta Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak is, akik szintén résztvevői a programnak.
De nemcsak szóban, hanem fotóival is mesélt Lóránt atya: a diósgyőri Ady Endre szabadidő Központban állította ki fotóit ÉLETKÉP(ES) címmel. Mivel az alkotó nap mint nap megtapasztalja az erdélyi sors viszontagságait, e fotók által is üzen: az élet él, és élni akar.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43