(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Programok » FÉSZEK – Fogyatékkal Élők Szolgáltató és Esélyteremtő Központja
Programok
2015.09.29.

FÉSZEK – Fogyatékkal Élők Szolgáltató és Esélyteremtő Központja

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „FÉSZEK – Fogyatékkal Élők Szolgáltató és Esélyteremtő Központja, Keszthely” című projektje az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett „Autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése” tárgyú pályázatán 65.994.427,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az elnyert támogatás a projekt teljes elszámolható költségének 100 százaléka.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 2008 májusában, Keszthely Város Önkormányzata által 30 évre biztosított ingatlanban létrehozta a Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona intézményt, 28 fő részére. Az indulást követően 2010-ben az intézmény korszerűsítése, teljes körű akadálymentesítése valósult meg, a „SEGÍTŐ–KÉ(S)Z - GONDVISELÉS HÁZA, KESZTHELY” című, NYDOP-5.1.1/A-2008-0008 számú projekt keretén belül, 46.109.296.-Ft-ból. A projekt eredményeként az ellátottak száma 28-ról 38 főre bővült, a szakmai munka kiteljesedett, elkezdődhetett a foglalkoztatás lehetőségét biztosító programok megvalósulása. Az ellátottak és gondozóik részt vettek különböző foglalkoztatási rehabilitációs programokban. Több külső munkáltató biztosította a gyakorlati helyszínt, melynek eredményeként Keszthelyen megvalósulhatott a „befogadó társadalom, befogadó munkahely”.

Az Intézményi Munkahelyi Gyakorlat (IMHGY) és az Intézményi Támogatott Munkahelyi Gyakorlat (ITMGY) projektek keretén belül segítők közreműködésével, 16 fogyatékkal élő fiatal dolgozhatott a nyílt munkaerőpiacon.

A megszerzett tapasztalatok és elért eredmények alapján az intézmény 2011-től fejlesztő-felkészítő és rehabilitációs foglalkoztatáshoz szükséges működési engedéllyel rendelkezik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a Gondviselés Háza szomszédságában álló épületet megvásárolta, hogy az abban kialakításra kerülő mosodában 14 fő autista és megváltozott munkaképességű fiatal felnőtt tartós munkavállasát biztosítsa, védett körülmények között. További 4 fő segítő – szintén megváltozott munkaképességű személy -, valamint 1 fő szakmai vezető, 1 fő gazdasági vezető, 4 fő segítő, és 1-1- rehabilitációs mentor és tanácsadó alkalmazására is sor kerül, így 26 munkahely megteremtése valósul meg a projektnek köszönhetően.

A pályázatból kialakításra kerül az épület földszintjén egy teljes-körűen akadálymentesített, modern technológiával berendezett mosoda. A mosoda szolgáltatásait a környező szállodák, panziók, éttermek, szociális intézmények, valamint a lakosság részére nyújtja. Lehetőség nyílik a házi segítségnyújtásban részesülők, idős, egyedülálló emberek személyes ruházatának szervezett keretek közti kedvezményes tisztítására is. Jelen fejlesztés a már megkezdett, szakmailag megalapozott munkaerő-piaci integrációt szolgálja.

      

   

  

   

 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43