(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Segítség Csángóföldre
Hírek
2013.03.26.

Segítség Csángóföldre

A Máltai Szeretetszolgálat Egyházaskozáron működő csoportjának önkéntesei adományokat gyűjtöttek szegény csángóföldi települések részére. A tartós élelmiszerből, tisztítószerből, kerékpárokból, ruhaneműből álló segélyszállítmányt Lábnyik, Pusztina és Magyarfalu rászoruló családjai között osztották szét az önkéntesek.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

Az egyházaskozári máltai csoport évek óta segít Csángóföldön. A márciusi szállítmányt a lábnyiki templom kórusára szánt székekkel és a szomszéd település, Szászvár civil szervezeteinek gyűjtéséből származó pénzadománnyal egészítették ki. A templom bejárati ajtaját már korábban kicserélték, a mostani adomány az ablakok javítására szolgál.

A jövőben gyógyászati segédeszközök kölcsönzését indítja el a Máltai Szeretetszolgálat a csángó településeken. Az ott élők nem vagy csak körülményesen jutnak ilyen eszközökhöz, amely a mozgásukban akadályozottak közlekedését és a betegek ápolását segíti. Magyarfaluban és Pusztinán rolátorokat adtak át a Szeretetszolgálat munkatársai, amelyeket a helyi közösségek kölcsönöznek az arra rászorulók számára.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43