(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Vendégünk volt a nagymester
Hírek
2009.02.12.

Vendégünk volt a nagymester

Fra’ Matthew Festing, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymestere február 10-én látogatást tett a Szeretetszolgálat több intézményében.
 
Fra’ Matthew Festing, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymestere február 10-én látogatást tett a Szeretetszolgálat több intézményében.
 
Először Békásmegyeren kereste fel a Kelta utcában működő szociális konyhánkat és a családok átmeneti otthonát. Megismerkedett az ott élő családokkal és az őket segítő munkatársainkkal.
 
A nagymester elismerését fejezte ki Óbuda Békásmegyer Önkormányzata és Szeretet-szolgálatunk között fennálló majd két évtizedes eredményes együttműködésért és kitüntetést adott át Bús Balázs polgármester úrnak.
 
Ezután a Fő utcában lévő szolgálati helyünkre látogatott, ahol az egykori kolostorépület ebédlőjében Kozma Imre atya, Szeretetszolgálatunk elnöke köszöntötte a vendéget és kíséretét. „Ebben az épületben mindig szegényeken segítettek. Mi ezt a hagyományt folytatjuk, amikor itt hajléktalanok és idős emberek találnak otthonra, innen indul a mentőautónk és az utcán élőket segítő szolgálatunk. Szimbolikus jelentősége van annak, hogy ez az épület pontosan a Parlamenttel szemben van” – mondta Imre atya.
 
A vendégek megnéztek egy rövid filmet, majd meghallgatták Vecsei Miklós ügyvezető alelnök vetített képes előadását az elmúlt 20 év munkájáról, végül találkoztak gondozottainkkal, önkénteseinkkel és munkatársainkkal. A nagymesterre mély benyomást tettek a látottak. Amikor köszönetet mondott a Szeretetszolgálat áldozatos munkájáért, kiemelte: - amit itt láttam, magammal viszem és mindenhol elmesélem: legyen példa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat áldozatos munkája!
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43