(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ünnep a szállón
Hírek
2012.12.21.

Ünnep a szállón

Lassan hagyománnyá válik, hogy a FŐGÁZ dolgozói karácsony előtt felkeresik a Feszty Árpád utcában működő máltai intézményeket, amelyek helyén korábban a gázszolgáltató irodái működtek. Az idei közös ünnepről Kovácsné Smatarla Ibolya szociális munkás küldött beszámolót.
 
További képekért
klikk
(5 kép)

Egy maroknyi szeretet

A gondviselés háza hajléktalanok átmeneti szállása lakóiként és dolgozóiként újra együtt ünnepelhettük a karácsonyt - már-már hagyományt teremtve - a Fővárosi Gázművek dolgozóinak kis csapatával. Vendégeink saját kezűleg készített finomságokon kívül, egyéni ajándékcsomagokkal és közös társasjátékokkal lepték meg átmeneti szállónk lakóit.

A legnagyobb örömet azonban nem a saját sütésű sütemények, vagy a dolgozói gyűjtésből vásárolt ajándékok jelentették, hanem az a jól érzékelhető, és látható szeretet, amit közénk hoztak 2012.12.20-án. Megélhettük, hogy ebből a kis maréknyi szeretetből milyen sok mosoly, beszélgetés, áldás származhat.

Vendégeinket mi sem vártuk üres kézzel, üres szívvel. Szociális munkások és hajléktalanok próbáltak, alkottak együtt az elmúlt hetekben, hogy a vendégek és a lakók számára előadhassák „A nyolcágú kereszt alatt” című karácsonyi jelenetet, amelyet az egyik szociális munkás írt és rendezett. Sok áldást hordozott ez a közös munka mind a lakók mind a segítők számára. Az előadás után „jóízű” beszélgetés következett miközben fogytak a tálcáról a finomságok.

Hálásan köszönjük ezt a kis maroknyi szeretetet, tudva hogy az igazán értékes dolgokból kevés is elég.

Kovácsné Smatarla Ibolya
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43