(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ajándékot hozott az iraki nagykövet
Hírek
2012.12.17.

Ajándékot hozott az iraki nagykövet

Nehéz sorsú gyerekeknek adományozott karácsonyi ajándékot Dr. Kasim Askar Hasan iraki nagykövet a Máltai Szeretetszolgálat két intézményében. A diplomata a budapesti Kelta és a Szatmár utcai Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeket kereste fel.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei a környező lakótelepeken élő szegényeknek, és az egész ország területén élő, lakhatás nélküli gyermekes családoknak segítenek. A legfiatalabb lakó alig néhány hetes, a legidősebb ügyfél pedig elmúlt 90 éves. A Kelta utcai Családok Átmeneti Otthonában tíz család lakik, a gyerekek innen járnak iskolába-óvodába, és a Szeretetszolgálat intézményébe mennek haza. Egy-egy család 6 hónapig maradhat, ez idő alatt az intézmény munkatársai felkészítik őket az önálló életre. Az intézményben 190 rászoruló kap ebédet, és napi rendszerességgel zajlik a ruhaosztás is.

A Szatmár utcai otthonban 16 család él, 35 m2-es összkomfortos lakásokban. Itt nyugodt, békés körülmények között élhetnek, amíg nem rendeződik sorsuk. A Szeretetszolgálat munkatársai egy évig segítik a családokat, hogy a kiköltözés után önálló életet tudjanak kezdeni. 


A gyerekek karácsonyra kifestőt, autót és babákat kaptak a nagykövet úrtól.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43