(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A komáromi tavasz (Máltai blog)
Hírek
2012.05.08.

A komáromi tavasz (Máltai blog)

Eseményekkel teli időszak áll a Máltai Szeretetszolgálat komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményének gondozottai mögött. A részletekről Szalai Gabriella szakmai vezető és Bognár Renáta terápiás munkatárs küldött képes beszámolót.
 
További képekért
klikk
(8 kép)

Az elmúlt hetek jelentősebb eseményei a következők voltak.

1. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye fiataljai felköszöntötték a Gondozási Központok Klubjába (Almásfüzitőn, Ácson, és Komáromba) járó idős bácsikat, néniket, műsort adtak, együtt táncoltak, énekeltek az ellátottakkal, gondozókkal.

2. Tatán a Vaszary Iskola tornatermében hagyományosan megrendezték a sor-és váltóversenyt fogyatékkal élők részére. Játékos formában mérték össze erejüket a résztvevők. Nyolc csapatból az 5. helyezést értük el.

3. „Bízunk a jövőben” kezdeményezés alapján, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézményének fiataljai és dolgozói 2011. őszén facsemetét ültettek a Monostori Erőd zöldövezetes területén, intézményeink nevében. Ennek okán terveztünk egy túrát az Erődbe. Megtekintettük az elültetett kis fát, szépen zöldell. Folytatásképpen meglátogattuk a múzeumot, ahol a hadtörténeti kiállítást tekintettük meg. Új ismeretekkel gazdagodtunk.

4. Szakmai nyílt nap volt a helyi Speciális Szakiskolában, ahol az asztalos, a varrós, a szövős, az ötvösök által készített munkákat tekintettük meg és magunk is kipróbálhattuk kézügyességünket.

5. Minden évben megemlékezünk intézményünkben is az édesanyákról. Fiataljaink meghitt műsorral kedveskedtek, saját készítésű szép ajándékkal köszöntötték szeretteiket. Boldogan, szeretetteljes légkörben láttuk vendégül a hozzátartozókat.

 


2012. május 8.
 







Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék




Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43