(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Pályázati felhívás
Hírek
2008.11.21.

Pályázati felhívás

„Hidat építünk Európában egy éves önkéntes szociális szolgálattal” Partnerünk: és ICE - RESEAU FRANCOPHONE 18-26 év közötti magyar fiatalokat hívunk egy éves önkéntes szociális szolgálatra fogyatékkal élők, idősek otthonaiban, NÉMETORSZÁGBAN VAGY FRANCIAORSZÁGBAN A program lehetőséget kínál a fiatal önkéntesek számára, hogy jobban megismerjék önmagukat, szociális területen szakmai és munkatapasztalatot nyerjenek, más népet, kultúrát megismerjenek, táguljon világszemléletük és megismertessék saját kultúrájukat, szellemi értékeinket.
 
„Hidat építünk Európában
egy éves önkéntes szociális szolgálattal”
 
Partnerünk:
és ICE - RESEAU FRANCOPHONE
 
18-26 év közötti magyar fiatalokat hívunk egy éves
önkéntes szociális szolgálatra
fogyatékkal élők, idősek otthonaiban,
NÉMETORSZÁGBAN VAGY FRANCIAORSZÁGBAN
 
 
A program lehetőséget kínál a fiatal önkéntesek számára, hogy jobban megismerjék önmagukat, szociális területen szakmai és munkatapasztalatot nyerjenek, más népet, kultúrát megismerjenek, táguljon világszemléletük és megismertessék saját kultúrájukat, szellemi értékeinket. A programban más nemzetiségű fiatal önkéntesek is részt vesznek, így több kultúra közeledésére, találkozására és kapcsolatteremtésre nyílik lehetőség.
A programban való részvételhez nem szükséges szakmai előismeret, a nyelvtudás előnyt jelent. Az önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, segítséget kapnak a beilleszkedés, valamint az év során felmerülő problémáik megoldásában is.
A Németországba utazók részére a szervezők szállást, ellátást és zsebpénzt biztosítanak, fizetik egyszeri ki- és hazautazásuk költségét, valamint egy, az EU összes tagállamában elfogadott biztosítást. Franciaországban a feltételek kissé eltérőek. A külföldi tartózkodás időtartama összesen 14 hónap.
 
Pályázati feltételek:
 
• 18-26 év közötti életkor;
• Középfokú végzettség;
• Szociális érzékenység;
• Felelősségtudat;
• Szociális munka iránti érzék és érdeklődés, segítőkészség;
• Magyarország kultúrájának, történelmének, társadalmi berendezkedésének ismerete;
• Nyitottság más kultúrák befogadására;
• A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) küldetésének és keresztény értékrendjének elfogadása, melyet küldöttjeként képviselnek;
 
Pályázathoz szükséges:
 
• Kézzel írott önéletrajz A/4 oldal terjedelemben, melyben a pályázó részletesen ismertesse szociális területen szerzett gyakorlatát, önkéntes, közösségi tevékenységét!
• Kérjük, tüntesse fel pontos címét, telefonszámát, ha van, e-mail elérhetőségét!
• Motivációs levél A/4 oldal terjedelemben, melyben a pályázó ismertesse, mi ösztönzi a programban való részvételre!
• Ajánlólevél a helyi MMSZ vezetőtől, vagy helyi plébánostól, egyházközségtől, iskolaigazgatótól vagy egyetemi oktatótól.
• Mindezt magyar és német/francia nyelven is kérjük elküldeni!
• 2 db igazolványkép.
A pályázat beérkezésének határideje: 2009. január 15.
 
 
A formai és tartalmi szempontból elfogadható pályázatot benyújtó jelentkezőket személyes beszélgetésre hívjuk meg 2009. február hónapban, ahol a személyes beszélgetés mellett tájékoztatást nyújtunk a programról, a szolgálati helyekről, és volt önkéntesek számolnak be saját tapasztalataikról.
A pályázati anyag és a beszélgetés alapján, valamint a szolgálati helyek ismeretében májusban választjuk ki a fiatalokat, akik 2009. június végétől, július elejétől egy felkészítő szemináriumon vesznek részt Magyarországon, majd a sikeres pályázók kiutazására július közepén kerül sor.
A felkészítéseken való részvétel kötelező.
 
A pályázatokat a következő címre kérjük küldeni:
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
1125 Budapest,
Szarvas Gábor u. 58-60.
Tel: 1/391-4722
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43